Na prvi tekmi v Oberhofu zmaga Eckhoffove

08.01.2021


Nemški Oberhof je gostil prvo izmed dvanajstih preizkušenj, ki bodo potekale vse do 17. januarja. Na predzadnji postojanki svetovnega pokala pred vrhuncem sezone na Pokljuki, je najprej na vrsto prišla ženska sprinterska preizkušnja, na kateri je naše barve branila trojica biatlonk – Nika Vindišar, Polona Klemenčič in Nina Zadravec.


Polona Klemenčič © Prezlc Photography

S popolnim strelskim izkupičkom in drugim najhitrejšim tekom dneva je do zmage prišla Tiril Eckhoff iz Norveške, ki je za skoraj pol minute ugnala Švedinjo Hanno Oeberg, ki je prav tako pokrila deset tarč. Na tretje mesto se je uvrstila Avstrijka Lisa Theresa Hauser.

Našim dekletom preboj na zasledovalno tekmo ni uspel. Še najbližje jutrišnjemu nastopu je bila Klemenčičeva, ki je na obeh streljanjih zgrešila po enkrat, na koncu pa zasedla 67. mesto. Vindišarjeva je bila s tremi zgrešenimi streli 85., Zadravčeva pa s štirimi 101.

Andreja Mali: ''Punce so danes žal ostale brez uvrstitve na zasledovalno preizkušnjo. Kot po navadi so bile napake na strelišču. Polona je bila še najbližje, oba zgrešena strela sta bila na rob, tako kot pri Niki. Nika je tekmo začela zelo suvereno v teku, a so bile napake na strelišču. Razmere so bile kar ugodne za splošno dobro streljanje deklet. Jutri nas tako čaka prost dan, tako da se bomo pripravili na štafetne preizkušnje v nedeljo.''

Zvočna izjava (mp3)
Andreja Mali >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov