Klančar jutri v kvalifikacijah big air-a

07.01.2021

Smučarji prostega sloga se bodo jutri prvič v sezoni pomerili na tekmi svetovnega pokala v skokih oz. big air-u. V avstrijskem Kreischbergu bo tekmoval tudi Jošt Klančar (član SAK Kranj), ki je kljub turbulentnem letu 2020 opravil kvaliteten trening v pripravljalnem obdobju in napravil korak naprej pri izvedbi težavnosti svojih skokov.

Priprave na sezono so se začele v avstrijskem Banger parku na zračni blazini, nadaljevale na evropskih ledenikih Saas Fee, Stelvio in Stubai in pred časom tudi na smučišču Flachauwinkl.

Jošt Klančar bo debitiral na tekmovanju za svetovni pokal in si izboril prostor med vso svetovno elito smučarjev prostega sloga. Vsega skupaj bo nastopilo 94 tekmovalcev iz več kot 20 držav. Zanj je to tekmovanje predvsem nabiranje izkušenj na najvišji ravni smučanja prostega sloga, obenem pa si seveda želi, da prikaže svoje najtežje skoke v čimboljši izvedbi.

Po končanem tekmovanju bo Jošt nadaljeval s pripravami na prihajajoča tekmovanja evropskega pokala v disciplinah slopestyle in big air. Tempiranje forme je usmerjeno na letošnje svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo meseca marca v Rusiji.


Spored tekmovanja v Kreischbergu:

Kvalifikacije: petek 8. 1., 10:30
Finale: sobota 9. 1., 17:55 (v ŽIVO na ORF 1)   

Slike iz tekmovanja bodo dostopne na spodnji povezavi.

https://fis.smugmug.com/FISFreestyle/Big-Air/Jan-7-8-2021-Kreischberg-AUT-big-air-World-Cup/

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov