Na tekmi vzponov in padcev Hadalin 16.

06.01.2021


Zagrebško Sljeme je po tridnevnem premoru ponovno gostilo slalomsko preizkušnjo svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na vrsto so prišli še tekmovalci in z njimi tudi en slovenski predstavnik, Štefan Hadalin.


Foto: Gepa

Hadalin, ki je nosil startno številko 24, je v prvo prikazal izjemno vožnjo od starta do cilja. Predvsem se je izkazal v spodnjem delu proge, kjer je mnogo tekmovalcev začenjalo popuščati, naš smučar pa je v visokem tempu zbrano smučal vse do ciljne črte in zasedel peto mesto, z 0.85 sekunde zaostanka za vodilnim.

Prvo mesto je zasedal Francoz Noel Clement s časom 59.45, drugi je bil Norvežan Sebastian Foss-Solevaag, ki je zaostajal 0.36 sekunde, tretji pa Avstrijec Manuel Feller, ki je za pot potreboval 0.51 sekunde več kot Clement. Med tretjeuvrščenega in Hadalina se je uvrstil Avstrijec Marco Scwarz, ki je bil za 7 stotink hitrejši kot Slovenec.

Drugi tek je prinesel kar nekaj velikih vzponov in padcev po lestvici, žal pa je bil med tistimi, ki po koncu tekme niso bili zadovoljni tudi Štefan. Tako kot mnogi ostali je na poti naredil več manjših napak, zaradi katerih je ob prihodu v cilj zasedel 12. mesto, po zadnji vožnji dneva pa je bil uvrščen na 16.

S petim časom finala je do zmage prišel Nemec Linus Strasser, ki je na polovici tekme zasedal osmo mesto, na stopničke pa sta z 10. oziroma 16. stotinkami zaostanka prišla tudi Feller in Schwarz.

Štefan Hadalin: ''Tekma je bila zelo težka, prva vožnja pa je bila v teh težkih pogojih super. Dobro sem odsmučal, praktično brez večjih napak. V drugo sem bil prvič v karieri v taki poziciji, temu primerno pa je bil nekako tudi pritisk večji. Bilo je nekaj napak, smučanje pa ni bilo tako povezano in tekoče. Končal sem sicer na zelo solidnem 16. mestu, sem si pa seveda želel več. Treba se je kaj naučiti, drugič narediti bolje in iti naprej.''

lemen Bergant: ''Danes je bila spet težka tekma, težki pogoji, spomladanski. Štefan se je kar dobro znašel. Prvi tek je dobro smučal, tako kot je bilo treba. Tekma se je na koncu obrnila tako, da je res bila priložnost za zelo dober rezultat. Je pa v zgornjem delu drugega teka malo narobe taktično ocenil, njegovi zavoji so bili malo predolgi. V spodnjem delu je pokazal tisto, zaradi česar lahko ocenjujemo, da je bila danes velika priložnost. V spodnjem delu je zmagovalcu vzel tri desetinke in če bi cel drugi tek odpeljal v tem tempu, bi lahko bilo res zanimivo.''

Zvočna izjava (mp3)
Štefan Hadalin >>>
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov