DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

NT: Orli strnili misli pred zadnjo postajo 69. turneje

04.01.2021

Na drugi in hkrati zadnji prosti dan na 69. novoletni turneji so misli strnili naši smučarji skakalci, ki so že prispeli v Bischofshofen, na zadnje prizorišče turneje.

Robert Hrgota © GEPA

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in NK

Zdravja in neovirane možnosti nastopanja in poročanja vam želim v Novem letu 2021, da bo letošnje leto za šport bolj prijazno, da bi prav vsi imeli možnost treningov in nastopanja. Tudi najmlajši v klubih, ki predstavljajo temelj reprezentanc.

Vsem prebivalcem Slovenije, posebno ljubiteljem skokov in poletov na smučeh, želim zdravja in miru v Novem letu, da bi imeli delo, da bi se lahko šolali, hodili po krajih doma in v tujini brez maske čez obraz, da bi rekreacija in šport v naravi zamenjali stanovanja in ostale zaprte prostore.

Vam novinarjem sem dolžan najprej zahvalo za opravljeno poslanstvo v preteklem letu, za objektivno in sprotno poročanje o našem delu. Želim v imenu panoge za skoke in NK, v imenu Smučarske zveze Slovenije,  da bi vaša pisana in izgovorjena beseda tudi v tem letu zašla med vse ljubitelje skokov in NK, pohvalna ali objektivno kritična. Vsaka je dobrodošla.

Kot je dobrodošla zahvala zvestim sponzorjem, ki nas spremljajo že leta.

Članicam in članom klubov, športnicam in športnikom, trenerjem, članom strokovnih ekip in vodstvu panoge na SZS želim izpolnitev vseh želja, na osebnem in športnem področju. Vsi delamo za odmevne vrhunske rezultate, tudi v letu 2021 je to naš edini cilj.

Prehod v Novo leto so dekleta in fantje zabeležili z odmevnimi rezultati. Skupaj s trenerji so nam vsem, ki smo tekme spremljali v domačem mehurčku, podarili kar nekaj lepih trenutkov. Z moje strani gre zahvala vsem, še posebej Anžetu in Niki za piki na i, Robiju Hrgotu čestitke, da se je uspešno vključil v delo in v tem pridružil trenerju ženske reprezentance Zoranu Zupančiču.

Še tekma v Bischofshofnu in vračamo se v tekmovalni ritem svetovnega pokala. Doma imamo tekmi SP v Ljubnem in finalno v Planici. Tekma deklet v Ljubnem velja, tudi po oceni FIS, za najbolje organizirano v svetovnem pokalu za dekleta. Ne dvomim, glede na predane organizatorje, da bo tudi letošnja ocenjena z najvišjo oceno. To si želim tudi za že tradicionalno odlično organizirano Planico. Ekipa, ki je organizirala vrhunske tekme svetovnega prvenstva v poletih v decembru 2020, vse čestitke za opravljeno delo, bo imela glavno besedo tudi v marcu.

V organizatorje in reprezentante verjamem, želim pa, da bi dolini pod Rajhovko in Poncami napolnili gledalci in pričarali nam in svetu kulisi, ki dajeta dodaten čar tako na tekmovališču, kot TV gledalcem doma in v svetu. To bi bil tudi praznik zmage vseh nas, najprej zdravstvenih delavcev nad virusom, ki nam še vedno kroji športni koledar.

Srečno vsem!

Robert Hrgota, glavni trener skakalne reprezentance

Prvi cilj je, da fantje delajo dobre telemarke. Zdi se mi, da smo tu letos izgubili že precej točk, a to pogrevati za nazaj je nesmiselno. Za Bischofshofen si želim, da se nivo skakanja, sploh pri Anžetu in Petru, ohranja oz. pri Petru dvigne na obe seriji, ne samo na eno na tekmo. Na koncu mislim, da lahko realno pričakujemo dva med deset v skupnem seštevku, enega med šest. Za kaj več pa mislim, da je morda nesmiselno debatirati. Bolj pomembno je, da ta nivo ohranimo, kaj bo to pomenilo rezultatsko, pa bomo videli. Tudi Cene je visoko skupno, tudi on se še lahko dvigne med 15. Če zaključimo s tremi med petnajst, mislim, da je dosežen visok cilj.

Vzdušje v ekipi je v redu. Tako je, če so rezultati, je tudi vzdušje boljše, če rezultatov ni, je morda vzdušje malce slabše. Mislim, da se imamo dobro, fantje se dobro razumejo. Morda nam Neustadt malce daljša to turnejo, ker vemo, da bo Bischofshofnu nadaljujemo pot naprej. K sreči smo na začetku imeli eno daljšo tritedensko turnejo in morda je zato malce lažje vse skupaj preživljati. 

Ekipa, ki je v Bischofshofnu, potuje tudi v Neustadt. Za Zakopane se nam bo naslednji teden pridružil, ker imamo kvoto sedmih, ki nam jo je priskakal Tilen Bartol, nazaj Bor Pavlovčič. Ta sedmerica, bo, če bo vse normalno, šla naprej v Lahti in Willingen. 

Peter Prevc

Na Bischofshofen imam kar lepe spomine, to me vedno, ko pridemo sem, kar malo pomiri. To, da sem tu že večkrat skočil dobro in da se to lahko zgodi tudi v prihodnjih dveh dneh. Mislim, da počasi prihaja čas, ko bom lahko posegel še višje, a ne smem preveč prehitevati, da ne bom spet ostal brez kakšnega finala. Enkrat se moram dovolj zgodaj odločiti, da bo tekma uspešna, da bom upal narediti korak naprej in da bo potem tudi druga serija lažja.

Žiga Jelar

Srčno upam in tudi zrem proti temu, da bo Bischofshofen potrditev tega, da gre vse v pravo smer. Forma kot sama ni slaba, morda je na tekmah tista želja po visokih uvrstitvah prevelika. To vem tudi sam, žal pa morda preveč tvegam in potem pridejo napake. Upam, da bom ohranil mirno glavo in pokazal tiste svoje skoke.

Domen Prevc

Najprej bo potrebno začeti delati dva dobra skoka na tekmi. Najprej v prvi seriji in potem še v drugi seriji. Korak za korakom, da se stvari začnejo počasi sestavljati, biti pa še vedno zadovoljen s tem kar mamo. Potrebno se je boriti še naprej. Z opremo sem zadovoljen, zdaj točno vemo kaj nam dela in kaj ne, tako da moramo narediti le še dobre skoke.

Cene Prevc

Naša lutka ima ime Kranjec. Narejena je iz tistega dresa, ki je bil pred leti sešit za Robija Kranjca, na hrbtu mu še vedno tako piše Kranjec in tako smo ga tudi krstili. Sicer pa če pogledam za nazaj, je velika svetla točka letošnje turneje to, da sem še vedno zraven. Prej je nikoli nisem ravno izpeljal do konca, šest skokov je bil nekako moj maksimum. To sem zdaj že dosegel, vsak naslednji skok bo le več. Slaba pika pa je to, da realizacije mojih skokov s treningov še ne prenesem na tekmo. Na tem z Robijem najbolj delava.

Anže Lanišek

Zelo uživam trenutno, ne glede na vse napake, ki se zgodijo ob strani. Še vedno tisto, ko skočiš daleč, največ pomeni. Na temu se gradi in tudi to je prineslo rezultat v Innsbrucku.

Vedeti moramo, da se je vse dogajalo že prej. Že vsaj pet let delam na mirnosti in vidimo, da rezultati prihajajo zdaj, nekaj jih je že lani. Morda ne še tako stabilni, a vse je bolj na stabilnem nivoju in res moram biti zelo zadovoljen z mojim delom in z delom vseh okrog mene.

Moj cilj je iti od skoka do skoka, tako bo do konca sezone. Ta cilj sem si postavil že pred sezono in ne vidim razloga, zakaj bi zdaj, če mi gre na tak način, nekaj spreminjal.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov