DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

NT: 69. novoletna turneja se začenja znova, v prvi seriji vseh 62 skakalcev

29.12.2020

69. skakalna novoletna turneja se danes začenja znova. Včerajšnje kvalifikacije so izničene, saj so bili testi vseh poljskih skakalcev na koronavirus negativni.

Kdo bo dobil zlatega orla? © GEPA

Organizatorji prve tekme 69. novoletne turneje v Oberstdorfu imajo nemalo dela. Včeraj je med kvalifikacijami močno snežilo, že prej je odjeknila novica, da je na koronavirusno bolezen covid 19 pozitiven poljski skakalec, Klemens Muranka. Zato so s turneje izključili celotno poljsko reprezentanco, a zgodba s tem ni bila zaključena. Ko so se kvalifikacije ob 18. uri končale, je namreč prišel nov rezultat testa Muranke, ki je bil negativen in vse skupaj je pomenilo pravi alarm na Poljskem. Oglasil se je tudi minister za šport, ki je napovedal, da bo država naredila vse, da poljske skakalce vrnejo na turnejo.

Ob 21. urije sledil sestanek vodij vseh ekip in tekmovanja, po dobre pol ure sestankovanja pa je bilo sprejeto, da se Poljaki še enkrat testirajo in v kolikor bi bili vsi testi znova negativni, se kvalifikacije razveljavijo. Danes okrog 9. ure zjutraj so prišli rezultati testov, vsi so bili negativni in tako so včerajšnje kvalifikacije razveljavljene, danes pa bomo na prvi tekmi turneje videli vseh 62 skakalcev v prvi seriji v konkurenci z začetkom ob 16.30 uri. To torej pomeni, da tudi šest Slovencev, Anžeta Laniška, Bora Pavlovčiča, Petra Prevca, Domna Prevca, Ceneta Prevca in Žigo Jelarja, ki je sicer v včerajšnjih kaotičnih kvalifikacijah izpadel.

Program v Oberstdorfu

14:30 Trening za poljske skakalce
15:00 Poskusna serija
16:30 Prva serija (brez sistema na izpadanje)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov