Brata Črv ubranila naslov za Planico, Mandeljčeva in Lampičeva za Triglav Kranj

26.12.2020

Na Rudnem polju na Pokljuki so se danes za naslov najboljših v državi pomerili naši najboljši tekači in tekačice v ekipnem šprintu v klasični tehniki.

BBrata Vili in Benjamin Črv sta bila znova najboljša © SloSki

Idilična, a tudi hladna Pokljuka je v poznem popoldnevu oz. v zgodnjem večeru ponudila zanimive boje v ekipnem šprintu v klasičnem koraku. V moški konkurenci sta bila pričakovano znova najboljša brata Črv, Benjamin in Vili, ki sta člana ND Rateče Planica. Po novem naslovu je Vili Črv, ki konec tedna potuje na svoj prvi Tour de Ski, povedal: "Uspelo je, kot sva si zamislila, mislim, da sva lahko zadovoljna s tekom, tako z mojim, kot z Benotovim. To je bila dobra priprava za Tour de Ski. Zdaj so vse moči usmerjene tja. Načeloma bom nastopil samo v Val Müstairju, pričakovanj pa nimam, glede na to, da je to moj prvi Tour de Ski. Hkrati so to šele moji začetki v svetovnem pokalu in še ne vem kam sodim. Zadovoljen bom, če bom tekmo izpeljal čim bolj optimalno."

Srebro sta na 1,4 km progi s šestimi predajami, osvojila člane ŠD Gorje I Miha Ličef in Miha Jan z zaostankom 57 sekund, bron pa brata Gros, Gal in Anže, člana Skike klub Slovenija I, ki sta zaostala minuto in 44 sekund. Četrta sta bila člana TSK Triglav Kranj, Izidor Karničar in Janez Lampič, peta pa zmagovalca med mladinci, člana ŠD Gorje, Nejc Jan in Jošt Mulej. Med starejšimi mladinci sta bila najboljša člana TSK Bled, Atila in Andor Peček, sicer deseta absolutno.

Anja Mandeljc in Anamarija Lampič kmalu po prihodu v cilj © SloSki

V ženski konkurenci sta s tekmicami pometli članici TSK Triglav Kranj I, Anja Mandeljc in Anamarija Lampič. "Ta tekma je bila v sklopu treninga, na Pokljuki sem že skoraj cel teden, domov sem šla le za božič. Bilo je v redu. Na Tour de Skiju bom branila rdečo majico za seštevek šprinta, a res se nič ne obremenjujem s tem. Vem, da se vedno potrudim do konca, vedno dam vse od sebe in to je pri meni tisto, kar največ šteje, tako mi tudi nihče ne more nič očitati," je misli proti letošnjemu Tour de Skiju že usmerila ena najboljših šprinterk na svetu.

Srebrno medaljo na 1,4 km progi s štirimi predajami, sta z zaostankom minute in pol osvojili članici tretje ekipe TSK Triglav Kranj, Sara Jazbec, lanskoletna prvakinja in Klara Mali, bron pa z zaostankom minute in 38 sekund članici druge kranjske ekipe, Nina in Anita Klemenčič. Četrti absolutno sta bili hkrati najboljši med starejšimi mladinkami, članice TSK Bled I, Lucija Medja in Meta Škufca, med mlajšimi mladinkami sta zmagali članici TSK Triglav Kranj, Manca Katrašnik in Tjaša Mali.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov