Za zaključek slovenska dvojica Goltes & Leskovar na šestnajstem mestu

21.12.2020

Z ekipno tekmo v paralelnem veleslalomu se je danes v Lachtalu na avstrijskem Štajerskem zaključilo Mladinsko svetovno prvenstvo alpskih deskarjev na snegu. Slovenska dvojica Sara Goltes -  Gal Leskovar ga je zaključila na šestnajstem mestu, potem ko ju je v osmini finala porazila, na tem prvenstvu nepremagljiva ruska dvojica, Sofia Nardyrshina & Dmitry Loginov.

Goltes 500
Sara Goltes na današnji ekipni tekmi. (Foto: Miha Matavž)

Sara Goltes in Gal Leskovar sta si udeležbo na današnji ekipni tekmi morala priboriti v jutranjem kvalifikacijskem dvoboju. V le-tem sta bila zanesljiva in hitrejša od Ukrajincev Jevgenije Zorie in  Mykola Bela. V osmini finala sta ju čakala absolutna favorita, ruski »dream team«, Sofia Nardyshina in Dmitry Loginov, ki seveda nista dopustila presenečenja. Naša ekipa je z zaostankom slabih dveh sekund (+ 1,95) proti »prvima nosilcema« prvenstva izpadla in tekmo končala na šestnajstem mestu. »Seveda zmage niti nismo pričakovali. Dmitry in Sofia, ki sta se že velikokrat izkazala tudi v absolutni konkurenci, sta bila v tem dvoboju absolutna favorita. Naša deskarja sta dobro opravila svojo nalogo na današnji tekmi, » nam je povedal trener Sebastjan Weber, ki pa je od obeh naših mladih upov več pričakoval na posamičnih preizkušnjah v soboto (paralelni slalom) in nedeljo (paralelni veleslalom). »Če bi Sara in Gal kvalifikacijske vožnje na obeh posamičnih tekmah zaključila brez napak, bi bila ob trenutni formi precej višje. Tako pa sta zaradi napak na zahtevni strmini nekoliko zaostala za pričakovanji. V izostreni konkurenci, kjer ne manjka tudi tistih, ki so se že izkazali med najboljšimi v svetovnem pokalu in na članskih prvenstvih, se vsaka napaka kaznuje. Ampak, nova izkušnja na izredno dobro organiziranem prvenstvu, je vsekakor dobra naložba za prihodnost. Gremo naprej!« je optimističen naš trener, ki ga je v lachtalu morda malenkost zmotilo zgolj dejstvo, da je proga v Lachtalu izjemno težka in zahtevna, morda celo prezahtevna za mladince.

Sara Goltes se s svojega tretjega mladinskega svetovnega prvenstva tako vrača s posamičnim 29. (paralelni slalom) in 20. mestom (paralelni slalom)., Gal Leskovar pa z 29. (paralelni veleslalom) in 27. mestom (paralelni slalom).

leskovar
Gal Leskovar na včerajšnjem paralelnem veleslalomu. (Foto: Miha Matavž)

Kateri deskarji in deskarke pa so z avstrijske Štajerske odšli s »snežinkami« (oblika medalj s FIS svetovnih prvenstev, op.p.) okrog vratu? Na današnji ekipni tekmi sta bila zlata Rusa Sofia Nardryshina in Dmitry Loginov, srebrna Japonca Tsubaki Miki in Daichi Shimizu, bronasta pa še dva Rusa, Victoria Puhkova in Vsevolod Martynov. Na nedeljskem paralelnem veleslalomu je že svoje šesto posamično mladinsko zlato (je tudi aktualni dvojni članski svetovni prvak!) prepričljivo osvojil Rus Dmitry Loginov. Srebrn je bil Nemec Ole-Mikkel Prantl, bronast pa Kanadčan Arnoud Gaudet. V konkurenci mladink je bila najboljša Rusinja Sofia Nardyshina pred Japonko Tsubaki Miki in Rusinjo Viktorio Puhkovo. Tudi sobotni uvod (paralelni slalom) je bil v znamenju Loginova in Nardyshine, ki sta se okitila z zlatom. V ženski konkurenci je srebro pripadlo Japonki Mikijevi (v Lachtalu je bila kar trikrat srebrna), bron pa Kanadčanki Kyle Buck. Moško srebro je pripadlo Američanu Codyju Wintersu, bron pa Švicarju Gianu Casanovi.   

Naša mlada deskarja Sara Goltes in Gal Leskovar, ki sta s trenerjem Webrom že prispela v Slovenijo, jutri nadaljujeta s treningi na domačih terenih. V Kranjski Gori se bosta na mini pripravah pridružila Žanu Koširju, Roku Marguču, Timu Mastnaku, Črtu Ikovicu in Jerneju Glavanu.   

REZULTATI

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov