Za konec tekmovanja v Hochfilznu 16. mesto Faka

20.12.2020


V Hochfilznu je prišla na vrsto še tekma s skupinskim startom, prva tovrstna v letošnji sezoni svetovnega pokala. Slovenija je imela na preizkušnji enega predstavnika, Jakova Faka.


Jakov Fak © Prezlc Photography

Naš biatlonec je začel izvrstno, saj je bil prvi, ki je uspel pokriti vseh pet tarč. Zelo natančni pa so bili tudi tekmeci, kar 16 jih je namreč zadelo po petkrat, v drugi krog pa so se odpravili v razmaku 12 sekund. Jakov se je izkazal tudi na drugem streljanju v leže, saj je, tako kot to počne v tej sezoni, pokril vse tarče. S tekom je nadaljeval na desetem mestu, njegov zaostanek za vodilnim Norvežanom Sturlo Holm Laegreidom pa je znašal 8.3 sekunde.

Tretje oziroma prvo streljanje v stoje je postreglo z več zgrešenimi streli, žal pa je bil med manj natančnimi tudi Fak, ki je moral zaradi 15. strela v kazenski krog. To ga je potisnilo na 13. mesto, medtem ko je bil v vodstvu še vedno Laegreid. Zadnji postanek je nato prinesel spremembo v vodstvu, v le-tega je namreč prišel Šved Martin Ponsiluoma, ki je s 100-odstotnim izkupičkom prvi začel s tekom. Jakov je tudi tokrat zgrešil zadnji strel, s čimer je izgubil dve mesti.

Ciljno črto je prvi prečkal Arnd Peiffer, eden izmed dveh tekmovalcev, ki je zabeležil popoln strelski izkupiček. Izkušenejši Nemec je v zadnjih metrih ugnal Ponsiluoma, tretje mesto pa je na koncu osvojil Norvežan Tarjei Boe. Naš biatlonec je tekmovanja v Avstriji sklenil na 16. mestu.

Jakov Fak: ''Zgrešil sem dva strela, oba zadnja v stoječem položaju. Na progi sem se trudil, kolikor je šlo. V zadnjem krogu je bilo bolje, kot včeraj, tudi material je bil boljši. Za kaj več bi moral zadeti še več strelov. 18 od 20 tarč je bilo pokritih, a za višji rezultat, bi bilo potrebno še več.''

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov