Fak na zasledovanju pridobil eno mesto

19.12.2020


Nova tekma svetovnega pokala v biatlonu se je v Hochfilznu v Avstriji začela ob 13. uri. Med nastopajočimi na zasledovalni preizkušnji so bili tudi trije naši tekmovalci, Jakov Fak, Klemen Bauer in Rok Tršan, ki so se na pot podali kot 11., 45. in 52.


Jakov Fak, foto: Gepa

Sturla Holm Laegreid iz Norveške je vodil od starta do cilja in se tako veselil nove zmage. Drugo mesto je z 20. pokritimi tarčami osvojil Emilien Jacquelin iz Francije, ki je bil po sprinterski preizkušnji na osmem mestu, tretji pa je čez ciljno črto prišel Norvežan Johannes Thinges Boe.

Naš najboljši biatlonec je začel odlično in po 100-odstotnem uspehu po polovici strelskih nastopov pridobil tri mesta. Po tretjem strelskem nastopu, kjer je zgrešil eno tarčo, je še vedno zasedal osmo mesto, saj so bili nenatančni tudi tekmeci. Na zadnje streljanje je prišel kot deveti, tam je nato pokril vseh pet tarč, v zadnjem krogu pa ga je prehitel en tekmec, kar je pomenilo, da se je Jakov na koncu uvrstil na deseto mesto. Roku je uspel soliden nastop, saj je z dvema zgrešenima streloma napredoval na 47. mesto, medtem ko je Klemen, ki je bil nenatančen štirikrat, nazadoval na 58.

Jakov Fak: ''Tekma je bila izredno težka, nenehno sem se boril. Od začetka sem poskušal teči tako hitro kot ostali, a danes enostavno nisem imel hitrosti, nisem mogel delati takšne frekvence gibov, kot so jih vsi tisti pred mano. Bilo je težko, predvsem sem razočaran nad zadnjim krogom, saj sem bil brez moči in tako z Edrom in Fillon Mailletom nisem mogel priti skupaj do cilja. Pri streljanju je bila ena napaka, vsaka je sicer preveč, a ni tako strašno, vesel sem, da sem na koncu zadel vse tarče. Ohranil sem pozicijo okrog desetega mesta, a še vedno manjka nekaj iskre, da bi lahko naredil boljši rezultat.''

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov