Polona Klemenčič z rezultatom kariere v Hochfilznu

18.12.2020

Najboljše biatlonke sveta so se v Hochfilznu v Avstriji znova pomerile na sprinterski preizkušnji. Slovenijo je zastopala trojica deklet, odličen nastop pa je uspel Poloni Klemenčič, ki je zasedla 38. mesto in s tem prejela prve točke svetovnega pokala.


Polona Klemenčič © Prezlc Photography

Zmagovalni oder so zasedle norveške tekmovalke, ki jih je ločilo 24.6 sekunde. Prvo mesto je zasedla Tiril Eckhoff (1,0), druga je bila Ingrid Landmark Tandrevold (0,0), tretja pa Marte Olsbu Roeiseland (1,0).

Polona se je na pot podala 67. po vrsti in s prvim strelskim nastopom opravila brezhibno, le v streljanju stoje je nato zgrešila eno tarčo. Soliden tek ji je na koncu prinesel 38. mesto in najboljšo uvrstitev v karieri, s tem pa seveda tudi jutrišnje zasledovanje. Lea Einfalt, ki je bila v smučini sicer hitrejša kot reprezentančna kolegica je žal zgrešila preveč tarč za jutrišnji nastop. Dva zgrešena strela na vsakem postanku sta ji prinesla 87. mesto, medtem ko se je Nina Zadravec uvrstila na 104. (2,3).

Polona je po tekmi v Avstriji strnila vtise: ''Zelo sem zadovoljna, vesela sem, da mi je v leže uspela nula. Potem je sledil samo en zgrešen strel in končno prve točke, ki sem jih zelo dolgo čakala.'' Glavna trenerka Andreja Mali pa je dodala: ''Čestitke Poloni za prve točke, čakala jih je in dočakala. Bil je dober nastop, dober tek, tudi streljanje. Imela je rezervo še za enega in še boljši rezultat, a trenutno moramo biti s tem zelo zadovoljni. Bila je hitrejša na strelišču, na čemer smo delali zadnje tri dni. Zdaj gre lahko pogumno naprej, že jutri na zasledovanje. Nina in Lea sta imeli preveč zgrešenih strelov že v leže. Škoda, saj je tek Lee še vedno na visokem nivoju.''

Zvočni izjavi (mp3)
Polona Klemenčič >>>
Andreja Mali >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov