DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Na premierni tekmi svetovnega pokala Ema Volavšek na 16. mestu

18.12.2020

Avstrijski Ramsau je bil danes prizorišče prve tekme svetovnega pokala za nordijske kombinatorke. Premierne tekme sta se udeležili tudi dve Slovenki, Ema Volavšek in Silva Verbič, obe sta končali med dobitnicami točk.

Ema Volavšek © GEPA

Ramsau je danes postalo prvo prizorišče svetovnega pokala za nordijske kombinatorke. V konkurenci 31 tekmovalk iz 9 držav sta bili del premiere tudi Ema Volavšek in Silva Verbič. Po skakalnem delu je bila pričakovano boljša članica SSK Ilirija, Volavškova, ki je s 87 metri in 107,7 točkami zasedala 16. mesto, za vodilno Norvežanko Gydo Westvold Hansen pa je zaostajala eno minuto in 12 sekund. Norvežanka je skočila pol metra dlje od uradnega ženskega rekorda naprave, 94.5 metrov. Verbičeva, članica kranjskega Triglava, je skočila 81 metrov, njen zaostanek pa je znašal minuto in 49 sekund za vodilno Norvežanko. 

Silva Verbič © GEPA

5 km preizkušnja je prinesla dva kroga v dolžini 2500 metrov. Volavškova je nadoknadila nekaj zaostanka, a na koncu je ostala na 16. mestu s končnim zaostankom dveh minut in 24,5 sekund za zmagovalko. "S skokom sem kar zadovoljna, v teku pa mi ni šlo preveč dobro. Sem pa res vesela, da je bila tekma izvedena in da sva se je s Silvo lahko udeležili. Posebnih pričakovanj pred tekmo nisem imela. To je prva tekma v sezoni, ne veš kako so se pripravljale druge, kako dobre so in sem zelo težko kaj pričakovala," je povedala Volavškova. Verbičeva je s 23. padla na 27. mesto, njen zaostanek v cilju je znašal 4 minute in 8,8 sekund. "Glede na trenutno formo sem v bistvu prikazala zelo veliko. Na skakalnici imam zadnje čase kar precej težav, na tekmi pa sem izvlekla kar najboljši skok. Tekaško pa je bilo tudi kar zelo solidno," pa je povzela še Verbičeva.

Zmage se je veselila Američanka Tara Gerathy-Moats, sicer šesta po skokih, na koncu pa je za sekundo in pol ugnala Westvold Hansnovo, tretje mesto je zadržala Japonka Anju Nakamura, ki je zaostala 13 sekund.

Naši kombinatorki, ki sta se takoj po tekmi odpravili proti Seefeldu na tekme alpskega pokala, kjer se jima bo pridružila še Špela Mastnak, spremlja trener Rok Mandl: "Pri Emi smo potihoma pričakovali uvrstitev med prvih deset, kar bi bil super rezultat. Škoda doskoka in nekoliko slabših ocen, kar je pomenilo izgubo 20 sekund. Ema je morala loviti, tekmo je začela hitro, na koncu pa je nekoliko zmanjkalo. Silva ima za seboj težavno obdobje na skakalnici in je danes prikazala soliden nastop, vsekakor pa obe punci lahko posežeta višje."

Trenutni koledar svetovnega pokala ne predvideva novih tekem v tej sezoni, neuradno pa naj bi FIS v kratkemu kmalu vendarle potrdil še dve tekmi na Norveškem. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov