Čestitke Anamariji in Primožu za naziv športnik leta 2020

16.12.2020

Slovenska športnika leta 2020 sta po izboru DŠNS postala kolesar, nekdanji smučarski skakalec, Primož Roglič in tekačica na smučeh, Anamarija Lampič. Čestitamo!

Anamarija Lampič je šele poleti prejela medaljo za tretje mesto v sprinterskem seštevku svetovnega pokala © SloSki

Kolesar Primož Roglič, smučarska tekačica Anamarija Lampič in moška rokometna reprezentanca Slovenije so najboljša posameznika in ekipa leta 2020 v izboru Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS). Najbolj obetavna mlada športna osebnost je atlet Kristjan Čeh.

Roglič, ki je med drugim ubranil naslov zmagovalca na dirki po Španiji in bil drugi na dirki po Franciji, je bil najboljši slovenski športnik že lani. Letos je v dvoboju v glasovanju članov DŠNS dobil 61 glasov in ugnal prijatelja in tekmeca Tadeja Pogačarja, ki je zbral 43 glasov.

Lampičeva je za prvi naziv najboljše slovenske športnice leta nasledila plezalko Janjo Garnbret. Lampičeva je med drugim osvojila tretje mesto v sprinterskem seštevku svetovnega pokala in bila v zbiru sprintov najboljša tudi na prestižni novoletni turneji Tour de ski. V tradicionalni anketi DŠNS je dobila kar 81 od 115 možnih glasov.

ČESTITKE VSEM NAGRAJENCEM!

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov