Slovenci v Hochfilznu ponovili 12. mesto iz Kontiolahtija

13.12.2020

Prvi tekmovalni konec tedna v avstrijskem Hochfilznu so biatlonci zaključili s štafetno preizkušnjo, naša četverica je osvojila 12. mesto.

Miha Dovžan v Avstriji dokazuje, da se njegova forma vzpenja © Prezlc Photography

Za Slovenijo je začel Miha Dovžan. Sijajno. Na prvem strelišču ni storil napake in je tekel na tretjem mestu, nato pa je v stoje moral popravljati en strel, predal pa je na 15. mestu z zaostnkom 36,8 sekund za vodilno Norveško. Jakov Fak je kot drugi naš prav tako opravil odličen nastop v položaju leže, brez napake in naprej je odhitel na 11. mestu, z zaostankom 29,7 sekund za vodilno Nemčijo. Nadaljevalo se je še naprej odlično. Fak je v stoje sicer zgrešil en strel, a z eno popravo ni izgubil prav nič, z drugega strelskega postanka je odtekel na 8. mestu z zaostankom 32,9 sekund za Nemčijo. Fak je štafeto predal na visokem 7. mestu z zaostankom vsega 18 sekund za vodilno Nemčijo.

Klemen Bauer je na strelišče prišel na drugem mestu, žal pa se ni izšlo po željah, saj je ob treh popravah enkrat moral tudi v kazenski krog. Še vedno pa zaostanek naših ni bil ogromen, 41,4 sekunde na 9. mestu, v vodstvo je prišla Švedska. Žal je z enakim izplenom Bauer zapustil tudi drugo streljanje, kar je naše z zaostankom minute in 23,2 sekund pahnilo na 12. mesto, v vodstvo se je vrnila Nemčija. Bauer je predal štafeto na 13. mestu, zaostanek pa je znašal dve minuti in sedem sekund za Norveško, ki je tesno vodila pred Švedsko. Rok Tršan je začel z eno popravo, nadaljeval pa brez, tako da mu je znova uspel zelo soliden nastop, Slovenijo pa je v cilj pripeljal na 12. mestu z zaostankom 2 minut in 43,1 sekund. Zmagala je Švedska z osmimi popravami pred Norveško, ki je popravljala 11 strelov in odtekla en kazenski krog, zaostala pa je 5,7 sekund, tretja je bila z sedmimi popravami in 44,1 sekundami zaostanka Nemčija.

Nekaj misli je po tekmi strnil Klemen Bauer: "Po današnjem nastopu je prisotno kar veliko razočaranje, predvsem zaradi tega, ker sem na cedilu pustil ne samo sebe ampak še preostale fante. Želja je bila res velika, izhodišče prav tako in s tem je bila to priložnost za lep rezultat. Potrebno bo strniti misli in čim prej pozabiti na to, če želim še naprej tekmovati na nekem nivoju. Potrebno bo zbrati misli in pristopiti od začetka."

"Precej smo razočarani. To je sicer ponovitev 12. mesta iz Kontiolahtija, a danes je kazalo precej bolje. Zadnjič je Jakov naredil res krasno dirko, Miha in Rok povprečno, Klemen pa slabo. Danes sta Miha in Rok nastopila solidno, Miha je imel majhen zaostanek. Jakov je bil klasično spet odličen, tudi Rok na koncu. Boril se je za mesto, oddelal je svoje, kot je potrebno. Tako kot je naredil Klemen, pa te odmakne proč. Žal mi je, ker je bila danes res priložnost. Kljub dvema kazenskima krogoma in devetim popravam smo zaostali samo 2 minuti in 43. Že z 20 sekundami manj bi bili deveti. Škoda, izvrstna priložnost, a kot vedno pravim, na štafetah morajo vedno biti vsi štirje dobri, če se želiš boriti za najvišja mesta. Klemen ga je žal polomil in smo kar malo žalostni," pa je povedal še glavni trener naših, Uroš Velepec.

Karavana še en teden ostaja v Avstriji, kjer bodo prihodnji konec tedna na sporedu nove tekme svetovnega pokala.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov