Fak in Dovžan na zasledovanju pridobila nekaj mest

12.12.2020

V avstrijskem Hochfilznu je Jakov Fak na zasledovalni preizkušnji pridobil šest mest in je bil 22., še večji preskok pa je uspel Mihi Dovžanu, ki je s 47. skočil na končno 37. mesto.

Jakov Fak je danes zgrešil tri strele © Nordic Focus

Včerajšnji šprinterski tekmi v Hochfilznu je danes sledilo še zasledovanje, na katerem so nastopili štirje naši predstavniki. Rok Tršan in Jakov Fak sta na progo šla takorekoč skupaj, s 27. oz. 28. pozicije, Miha Dovžan je na progo krenil kot 47. po vrsti. Na prvem strelskem postanku je vse tarče pokril le slednji, kar ga je popeljalo na 30. mesto z zaostankom 1:51 minute za vodilnim Francozom Quintenom Fillonom Mailletom. Fak je zgrešil prvi strel v tej sezoni v leže in je ob kazenskem krogu zasedal 23. mesto z zaostankom 1:32 minute, Tršan pa je moral v dva kazenska kroga in je na 35. mestu zaostajal točno dve minuti.

Na drugem strelskem postanku je žal Fak spet zgrešil en strel, kar ga je z zaostankom 1:55 minute potisnilo na 28. mesto, Dovžan je z novo ničlo padel na 33. mesto, zaostajal je 2:08 minute, Tršan pa je mimo poslal še dva strela, padel pa je na 48. mesto z zaostankom 3:05 minut za vodilnim Francozom.

Fak in Tršan na četrtem streljanju pokrila vseh pet tarč

Tudi na tretjem strelskem postanku Fak ni bil 100%, saj je še tretjič pokril štiri tarče, kar je prineslo manjši zdrs po lestvici in sicer na 31. mesto z zaostankom 2:22 minut. Dovžan je nadaljeval z odličnim streljanjem, še tretjič je pokril vse tarče, z zaostankom sedmih sekund za Fakom pa je tekel na 34. mestu. Tršan je zgrešil še peti strel in je bil 46., zaostajal je 3:51 za še naprej vodilnim Francozom. 

Na zadnjem strelskem postanku je Fak le zadel vseh pet tarč, to ga je premaknilo na 23. mesto, z zaostankom 2:30,4 minut. Dovžan je tokrat žal zgrešil en strel, na 36. mestu pa je za Fakom zaostajal eno minuto. Tršan je tekel odlično, končno je zadel vse strele in je z zaostankom 4:23 minut zasedal 41. mesto. Francozi so se veselili dvojne zmage, nezgrešljiva sta bila tako zmagovalec Fillon Maillet kot drugouvrščeni Emelien Jacquelin, tretji je bil z dvema zgrešenima streloma včerajšnji zmagovalec, Johannes Dale.

Fak je v zadnjem krogu pridobil eno mesto in je z zaostankom 2:21,8 minut zasedel 22. mesto. "Edina svetla točka sta bila zadnje streljanje in tek. Končno sem imel tekaški čas med deseterico, 30 sekund za prvi. To je zame zelo vzpodbudno in želim si, da bi bilo tudi naprej na tem nivoju. Prva tri streljanja so bila slabo izvedena. Napake, ki sem jih naredil, so se poznale na rezultatu, tako da velikega premika ni bilo. Upam, da jutri naredimo najbolje, kar se da. Zase želim, da bi odtekel hitro in da bi zadel vse tarče brez poprav," je povzel Fak. Dovžan je zasedel 37. mesto z zaostankom 4:09,8 minut. "Danes sem lahko zadovoljen z rezultatom, sploh strelsko, kjer mi je uspel soliden rezultat z eno napako. Mislim, da je to v teh razmerah odličen rezultat. Tudi tekaško se forma dviguje, zadovoljen sem, da sem lahko konkuriral ostalim hitrim tekačem. Računam, da nam jutri uspe tudi štafeta, naredili smo nek napredek napram Kontiolahtiju. Danes sem imel tretji čas streljanja, kar je zelo vzpodbudno, vem pa da sem nekaj časa tam še izgubil. Mislim, pa da je danes to odličen rezultat, a računam na še boljše uvrstitve in se ne bom zadovoljil s takimi dosežki," je bil zadovoljen danes Dovžan. Žal je na 46. mestu brez točk ostal Tršan, ki je zaostal 4:52,9 minut.

Jutri bo na sporedu še štafetna preizkušnja.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov