Prvi nastop mlade ženske reprezentance v avstrijskem Hochfilznu

12.12.2020

Druga štafetna preizkušnja letošnjega svetovnega pokala je v Hochfilznu prinesla prvi nastop tudi naše mlade ženske ekipe, ki je končala na 19. mestu. 

Mlade Slovenke so prvič v tej sezoni moči združile na štafetni preizkušnji © Prezlc Photography

V konkurenci 23 reprezentanc je kot prva v smučino odšla Polona Klemenčič. Na prvem strelskem postanku je popravljala dva strela, na drugem pa tri, a ji je uspelo in je svoj nastop oddelala brez kazenskega kroga, štafetno palico pa je predala na 17. mestu z zaostankom minute in 18 sekund za vodilno Nemčijo. 

Kot druga je za naše nastopila Lea Einfalt, ki je na drugem strelskem postanku morala popravljati tri strele, tudi ona pa je svoj nastop zaokrožila brez kazenskega kroga. Štafetno palico je predala na 19. mestu z zaostankom dobrih dveh minut za vodilno Češko. Mlada Tais Vozelj je nastopila kot tretja Slovenka, njen prvi letošnji nastop med svetovno elito pa se je končal brez kazenskih krogov, a s šestimi popravami. Štafeto je predala na 19. mestu z zaostankom slabih petih minut za vodilno Norveško. Slovenski nastop se je končal po prvem streljanju Nine Zadravec, ki je pustila dve nepokriti tarči, najboljše reprezntance pa so tako naše ujele za en krog, ko so tekle na 19. mestu.

"S štafeto smo lahko zadovoljni le s tekaškim delom Polone in Lee. Zopet je bilo kar nekaj zgrešenih strelov na strelišču. Tu se dela največ napak, tu največ izgubljamo. Enostavno s celotno tekmo ne moremo biti zadovoljni, rezerv je ogromno, predvsem na strelišču. Upam, da bomo to vsaj delno popravili že naslednji teden," ni bila pretirano dobre volje danes glavna trenerka naših, Andreja Mali.

Zmage se je veselila reprezntanca Norveške pred Francosko in Švedsko.

Jutri bodo dekleta v Hochfilznu tekmovala v zasledovanju, žal brez slovenske udeležbe.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov