Anamarija Lampič na 10 km preizkušnji le pet sekund za petnajsterico

28.11.2020

Po šprinterski preizkušnji sta bili danes v Ruki na Finskem na sporedu prvi preizkušnji na razdalji. Anamarija Lampič je zasedla 17. mesto, pričakovano je zmagala Norvežanka Therese Johaug.

Anamarija Lampič je pritekla na 17. mesto © GEPA

Najboljša slovenska tekačica na smučeh Anamarija Lampič je danes na klasičnem šprintu v Ruki zasedla 17. mesto, za zmagovalko, Therese Johaug je zaostala minuto in 11 sekund. Lampičeva je začela hitro, predvsem po mestih, v drugi polovici proge pa je bolj kot čas izgubljala mesta in je tako z 11. mesta po 5 kilometrih padla na končno 17. mesto, le dobre 4 sekunde za prvo petnajsterico. Zaradi slabega počutja na ogrevanju ni štartala Eva Urevc.

Zmagala je Therese Johaug iz Norveške s prednostjo 21,8 sekund pred Švedinjo Frido Karlsson, tretja je bila še ena Švedinja, Ebba ANdersson, ki je zaostala 26 sekund in je bila le desetinko hitrejša od Rusinje Tatiane Sorine.

"Sem zelo zadovoljna, vidi pa se, da smo punce res zelo na kupu. Zaostanek je primeren, ni ne vem kako velik zaostanek. Danes mi je res kar dobro šlo. Morda sem se malce preveč zapodila. Do prvega klanca po kilometru in pol sem bila res zraven, po dveh kilometrih in pol, ko se proga obrne in gre nazaj proti stadionu, pa sem tisti vzpon šla zelo na roke in tam sem res porabila veliko moči. Izgubljala sem predvsem v drugem krogu in to je bila posledica malce prehitrega štarta. Sicer pa solidno, jaz se počutim super, smuči so bile dobre in grem lahko samo pozitivno naprej," je po tekmi povedala Lampičeva, ki je ne preseneča, da so dekleta zelo izenačena: "Že poleti sem imela občutek, ko sem spremljala konkurentke na socialnih omrežjih, da res vse treniramo. Tako kot vsako leto, a imela sem občutek, da bomo res izenačene in res je tako. Videli pa bomo, kako se bo razpletalo. Jutri se želim obdržati čim bolj okrog mest, kjer bom štartala, zagotovo pa se bo potrebno boriti, vsaka sekunda bo pomembna."

Moško preizkušnjo na 15 km progi je dobil Norvežan Johannes Hösflot Klåbo, 15,2 sekund je zaostal Rus Aleksej Červjotkin, tretji je bil z 18 sekundami zaostanka Aleksander Bolšunov. Boljši od naše dvojice je bil Luka Markun, ki je prvič nastopil na razdalji v svetovnem pokalu, z zaostankom 5:28,4 minut na 78. mestu, Janez Lampič pa je z zaostankom 6:37 minut zasedel 83. mesto.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov