DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Kombinatorci bodo novo sezono na najvišji ravni začeli v Avstriji

11.11.2020

V prostorih zlatega spoznorja nordijskih reprezentanc Slovenije, Zavarovalnice Triglav d. d., v Labu, sta danes preko spletne video konference o pričakovanjih pred zimsko sezono 2020/21 spregovorila glavni trener Goran Janus in A reprezentant Vid Vrhovnik.

Vid Vrhovnik © SloSki

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Hvala vsem, od stroke preko klubskih delavcev do tekmovalk in tekmovalcev, da v teh, za nas in ves šport nič kaj prijaznih časih trdo delajo na programih, da vztrajajo na športni poti. Imamo upanje, da bomo sezono izpeljali v okviru športnih projektov, od tekem za Pokal Argeta, alpskega pokala, kontinentalnega, svetovnega pokala pa do svetovnega prvenstva v poletih. Želim in upam, da bodo temovalci zdravi, da bodo spoštovali, skupaj z vodstvi, vse predpisane zdravstvene mere.

Težko je danes reči, kako bo potekalo vse skupaj. Želim si, da se bomo približali prejšnjim sezonam, tudi z uvrstitvami na najvišja mesta. Devet mesecev smo brez pravih tekmovanj, ni primerjave s konkurenco. Delo, ki ste ga opravili v tem času, pogoji, ki so nam na voljo, od letnih priprav do danes vrhunsko pripravljene Planice, mi dajejo upanje, da bo teklo vse tako, kot mora. Pomembno je to, saj smo skoraj “izgubili” stik s sponzorji in donatorji pa še tekme bodo pred praznimi tribunami, kjer bomo predvsem pogrešali njihovo prisotnost.

Samo tekmovalke in tekmovalci lahko z dobrimi rezultati zapolnite to nastalo vrzel; ne dvomim, da boste naredili vse, da se tudi njihova imena zopet pojavijo v javnosti. Imamo večjo odgovornost in dolžnost, kot pretekla leta, tudi z drugačno vsebino predstavitve. Tiskovne konference, kot smo jih bili vajeni do sedaj, začetek sezone s predstavitvijo ekip, te možnosti v tem trenutku ni. Omejeni smo s predpisi, na mednarodnem, državnem, kot na nivojih klubskega delovanja. Spoštujmo to, v vodstvu delamo vse, da bo izpad tekmovanj čimmanjši. Da zadržimo sponzorje in, da organizacijsko ne zdrsnemo izpod nivoja, ki je veljal do sedaj.

Vso srečo vam želim, ponosen, da sem lahko del takšne ekipe! Dajmo pozitiven signal vsem Slovenkam in Slovencem, da se s spoštovanjem in izvajanjem predpisanih norm in načel lahko doseže vse. Tudi vrhunske rezultate, prinesite nasmeh v domove, takšnega, kot so nam ga zvesti gledalci prinašali vsa leta pod skakalnice.

Srečno, kolegice in kolegi!

Pazite nase in na vse svoje domače, pazite na vse sotekmovalce v belem skakalnem cirkusu!

Goran Janus, glavni trener kombinatorske reprezentance

Vsi vemo, kakšno poletje je za nami. Treninge smo morali planirati malce drugače, predvsem tu mislim na lokacijo. Večji del ekipe prihaja s Štajerske, zato je bilo veliko prilagajanja. Kljub temu smo izpeljali kompletno poletno sezono, fantje so bili pridni. Naredili smo precej skokov in tudi treninga teka. Mislim, da smo edina panoga, ki je bila poleti brez mednarodnih tekem, odpadel je tudi alpski pokal, ki bi moral biti oktobra. Mlajši del ekipe je bil v izolaciji. Zimo bomo začeli v Ramsau z Vidom Vrhovnikom in Rokom Jelenom. V Ruko in Lillehammer ne gremo. Predvsem zato, ker je precej drago, stroški so šli v nebo. Izgubili smo kvoto, tako da bi vse stroške morali kriti sami, zato bomo začeli v srednji Evropi. Bo pa v tem mesecu dni več treniga teka, upam, da bomo odšli na sneg in potem bomo tudi lažje začeli novo sezono.

V načrtu imamo tudi celinski pokal, ki je nekako v enakem času, kot svetovno prvenstvo v poletih. Če bodo razmere dovoljevale, bo v tistem času šla v ZDA močna ekipa štirih tekmovalcev, poleg prej omenjenih še Ožbej Jelen in Gašper Brecl.
Glavni cilj sezone je svetovno prvenstvo v Obersdorfu. Tam želimo nastopiti z ekipo in z njo tudi dobro nastopiti, a ne pozabimo, da imamo mlado ekipo.

Vid Vrhovnik

S pripravami sem zadovoljen, mislim, da sem naredil, kar sem lahko oz. kar sem moral. Zdaj pa bomo videli, kako bomo krenili v sezono. Videli bomo kje smo, saj poleti ni bilo nobenih tekem, da bi se lahko primerjali s tujci.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov