DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalni ekipi o ciljih pred novo sezono, znana sedmerica za Wislo

11.11.2020

V prostorih zlatega spoznorja nordijskih reprezentanc Slovenije, Zavarovalnice Triglav d. d., v Labu, so danes preko spletne video konference o pričakovanjih pred zimsko sezono 2020/21 spregovorili naši najboljši smučarji skakalci in skakalke.

Člani A reprezentance, ki potujejo v Wislo - Tilen Bartol, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Peter Prevc in Timi Zajc © SloSki

Ljubo Jasnič, predsednik Zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Hvala vsem, od stroke preko klubskih delavcev do tekmovalk in tekmovalcev, da v teh, za nas in ves šport nič kaj prijaznih časih trdo delajo na programih, da vztrajajo na športni poti. Imamo upanje, da bomo sezono izpeljali v okviru športnih projektov, od tekem za Pokal Argeta, alpskega pokala, kontinentalnega, svetovnega pokala pa do svetovnega prvenstva v poletih. Želim in upam, da bodo temovalci zdravi, da bodo spoštovali, skupaj z vodstvi, vse predpisane zdravstvene mere.

Težko je danes reči, kako bo potekalo vse skupaj. Želim si, da se bomo približali prejšnjim sezonam, tudi z uvrstitvami na najvišja mesta. Devet mesecev smo brez pravih tekmovanj, ni primerjave s konkurenco. Delo, ki ste ga opravili v tem času, pogoji, ki so nam na voljo, od letnih priprav do danes vrhunsko pripravljene Planice, mi dajejo upanje, da bo teklo vse tako, kot mora. Pomembno je to, saj smo skoraj “izgubili” stik s sponzorji in donatorji pa še tekme bodo pred praznimi tribunami, kjer bomo predvsem pogrešali njihovo prisotnost.

Samo tekmovalke in tekmovalci lahko z dobrimi rezultati zapolnite to nastalo vrzel; ne dvomim, da boste naredili vse, da se tudi njihova imena zopet pojavijo v javnosti. Imamo večjo odgovornost in dolžnost, kot pretekla leta, tudi z drugačno vsebino predstavitve. Tiskovne konference, kot smo jih bili vajeni do sedaj, začetek sezone s predstavitvijo ekip, te možnosti v tem trenutku ni. Omejeni smo s predpisi, na mednarodnem, državnem, kot na nivojih klubskega delovanja. Spoštujmo to, v vodstvu delamo vse, da bo izpad tekmovanj čimmanjši. Da zadržimo sponzorje in, da organizacijsko ne zdrsnemo izpod nivoja, ki je veljal do sedaj.

Vso srečo vam želim, ponosen, da sem lahko del takšne ekipe! Dajmo pozitiven signal vsem Slovenkam in Slovencem, da se s spoštovanjem in izvajanjem predpisanih norm in načel lahko doseže vse. Tudi vrhunske rezultate, prinesite nasmeh v domove, takšnega, kot so nam ga zvesti gledalci prinašali vsa leta pod skakalnice.

Srečno, kolegice in kolegi!

Pazite nase in na vse svoje domače, pazite na vse sotekmovalce v belem skakalnem cirkusu!

Gorazd Bertoncelj, glavni trener slovenske skakalne reprezentance

Ekipa za Wislo je znana. Tja bodo potovali Timi Zajc, Peter Prevc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Tilen Bartol, Anže Semenič in Bor Pavlovčič.

V zadnjem obdobju del ekipe trenira v Kranju (Žiga Jelar, Domen in Peter Prevc) na ledeni smučini, del ekipe pa v Planici (Timi Zajc, Anže Lanišek, Tilen Bartol), prav tako na ledeni smučini. Sklenili smo, da tekmovalcem, ki ustreza kranjski objekt, v zadnjem obdobju pred tekmami skačejo v Kranju, tistim pa, ki odgovarja Planica, pa skačejo v Planici.

Cilji ostajajo nespremenjeni, tisti, ki so zapisani v načrtih. Bistveni so ti, da je tako na svetovnem prvenstvu v Planici kot v Oberstdorfu cilj medalja. V svetovnem pokalu je cilj, da je en tekmovalec do šestega mesta, ekipno pa do tretjega mesta.

Timi Zajc

Trenutno imam v mislih samo svetovno prvenstvo v Planici. Oberstdorf bi bil kar visok cilj, če bi si ga zadal za cilj za medaljo. Tam je manjša skakalnica in moraš biti res dober. Za enkrat si želim le v Planici leteti čim dlje. S pripravami sem zadovoljen, forma se mi počasi dviguje. Pozimi bi morala biti na visoki ravni.

Peter Prevc

Vzdušje v ekipi je dobro. V slačilnici pa je odvisno od treninga. Če uspe, je dobro, če ne, potem pa se vzdušje lahko reže. V mojem primeru se po zadnjih treningih ni rezalo, vse je potekalo umirjeno in z izboljšavami. Najbolj pomembno je, da si od 20. novembra do 30. marca v dobri formi. To so cilji za sezono.

Anže Lanišek

Upam, da je pred mano nova konstantna sezona. Nivo je trenutno kar precej visok, potrebne so le še malenkostne izboljšave. Tople vode ni potrebno odkrivati, lepo se v miru lahko pripravljam naprej do Wisle. Oprema je, kot mora biti, tako dres kot smuči.

Žiga Jelar

Sem zelo zadovoljen s poletjem, mislim, da smo delali dobro. Forma se dviguje in mislim, da smo pripravljeni na zimsko sezono. Želim si, da bi novo sezono začel tam, kjer sem lansko končal. To bi bil idealen scenarij. S to mislijo grem v Wislo, a videli bomo, kako bo. Sigurno pa si med sezono želim še kakšnih stopničk več.

Tilen Bartol

Trenutno so moji skoki kar dobri. Upam, da bom te skoke uspel prenesti v Wislo in naprej, morda še kaj dodam. Skoki pa so zdaj na kar visokem nivoju. Vzušje v ekipi je super, s fanti se odlično razumemo, imamo se dobro. Zdaj bomo malce manj skupaj, ker se bomo morali držati ukrepov, a smo super.

Domen Prevc

Nisem še tam, kjer bi želel biti, fantje skačejo bolje od mene. Malce se še lovim z opremo, smuči še nisem čisto naštudiral. Vse delamo na tem, da se čim prej vrnem na želeni nivo.

Jernej Damjan

Preko poletja sem se dobro pripravljal. Osnovna želja je, kot pri ostalih, da tekme sploh bodo. Moja forma je v tem trenutku malce slabša, preko poletja pa je bila že na kar visokem nivoju. Sezona je še zelo, zelo dolga, tako da bomo videli. Lahko se zgodi marsikaj.

Zakulisje poteka novinarske konference preko spleta © SloSki

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Načeloma smo program čez poletje izpeljali kar v redu. Ogromno je bilo sicer prilagoditev, res pa je tudi, da naša ekipa ni šla mimo brez bolezni. Nismo imeli pozitivne covid bolnice, bilo pa je nekaj manjka zaradi kakšne bolezni in karanten. Načeloma pa je šlo vse po planu. Res pa je, da imamo do samega začetka v Lillehammerju še približno 50 skokov na ledeni smučini, tako da imamo še nekaj rezerve. Letošnji cilj je medalja na svetovnem prvenstvu in kakšno presenečenje med posameznicami.

Nika Križnar

Komaj čakam, da pride prva tekma, da vidimo na kakšnem nivoju smo v primerjavi z drugimi dekleti. Trenutno se lahko primerjamo le znotraj reprezentance. Trenutna pripravljenost pri meni še malce niha, a časa je še en mesec in lahko se v miru pripravim in dobim tisto pravo formo nazaj.

Ema Klinec

Cilji so zagotovo visoki. A najprej je potrebno napredovati na treningu do te mere, da se lahko pogledaš v ogledalo in si rečeš, da si pripravljena. Delam na tem, da se to enkrat zgodi. Cilj je najprej tehnika skoka. Na svetovnem prvenstvu v Lahtiju sem precej izgubila v zraku in pri doskoku, to je iztočnica in to moram popraviti. Sicer pa najprej želim izboljšati skupno uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala, glavni cilj pa je seveda svetovno prvenstvo v Oberstdorfu, kjer štejejo le medalje.

Špela Rogelj

Komaj čakam, da se sezona začne, tako kot vsi. Čez poletje smo imeli samo eno primerjavo, tega nam manjka. Samozavestno grem v sezono in to bo ključ do uspeha.

Urša Bogataj

Videli bomo, kako bo šlo, tega ne more napovedati nihče. Poletje je bilo dobro, sploh glede na poškodbo. Lahko le upam, da mi to uspe prenesti v zimo.

Katra Komar

Nekaj dela nas čaka še na skakalnici, fizično smo pripravljene. Dobro se moramo pripraviti najprej za Lillehammer, kako bo potekala sezona, pa bomo videli.

Jerneja Brecl

Za mano je nekaj malce slabših treningov, a do začetka sezone je še kar nekaj časa in upam, da to popravim in da grem tako v novo sezono.

Članice A reprezentance - Jerneja Brecl, Urša Bogataj, Katra Komar, Ema Klinec, Špela Rogelj in Nika Križnar © SloSki

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov