DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Mercator podelil skakalno opremo za mlade upe

28.09.2020

 

Podjetje Mercator je podelilo posebno serijo Mercator smuči z vezmi ter skakalne čevlje. Skupaj so podelili 102 para smuči, 28 parov skakalnih čevljev in 33 parov vezi.

Opremo je podelil predsednik uprave Mercator, Tomislav Čizmič: "Vlaganje v lokalno okolje in predvsem v mlade športnike je dolgoročna zaveza Mercatorja, saj lahko samo z odličnim delom v klubih zagotovimo razvoj in prihodnost skakalnega športa v Sloveniji. In predpogoj za odlično delo v klubih je seveda tudi oprema, ki bo klubom služila več sezon. Zato Mercator ne podpira le slovenske A reprezentance, temveč, kot posebnost glede na druge pokrovitelje, neposredno podpira skakalne klube po vsej Sloveniji."

“To, kar je v Planici storil naš zlati sponzor, je, po mojem mnenju, zlata vredno. Predvsem zato, ker se gre tu za klube, torej tudi za najmlajše člane klubov. Vsa oprema od smuči preko vezi do čevljev je šla direktno, neposredno v klube. Mercator kot naš dolgoletni pokrovitelj zna ceniti, kaj pomeni delati v klubu, kaj pomenijo mladi tekmovalci, ki se vzgajajo. Mercator je sam šel po poti od majhnega trgovca v Sloveniji do velikega, svetovno priznanega, ki ima priznane prodajne centre po tujini. Dobro vedo, da je potrebno marsikatero stvar vložiti, zato da iz majhnega zraste veliko.

Vemo, da se vsak prvi skok naredi na domači, manjši skakalnici. In ta prvi skok v izrednih pogojih lahko pomeni tudi dobitnika velikega kristalnega globusa, a vsaka stvar se začne na domačem dvorišču. Zato v odboru za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo vlagamo posebno pozornost prav temu, da maksimalno pomagamo klubu, ker vemo, da je situacija klubom v teh časih precej neprijazna. Vsak trening, vsako ukvarjanje z mladimi športniki, kjer sponzorjev takorekoč ni, pomeni kar velik strošek tako za starše kot za klube same.

Na tem področju je Mercator, ko je s predsednikom uprave in njegovimi sodelavci osebno predal opremo najmlajšim v klubu, pokazal in dokazal kakšen odnos imajo do mladih tekmovalcev in to me izredno veseli. Kapo dol za dejanje, kakršno je bilo storjeno v Planici! Veselim se že nadaljnega, uspešnega sodelovanja,” je ob donaciji dodal še predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov