Biatlonci podpisali nove sponzorske pogodbe

21.09.2020

Minuli vikend je na Pokljuki potekalo državno prvenstvo v biatlonu, ki ga je uspešno organiziral Smučarski klub Ihan in Zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije. Naslovov državnih prvakov v absolutni kategoriji so se veselili Jakov Fak in Lea Einfalt na sprinterski tekmi ter Rok Tršan in mlada Lena Repinc na tekmi s skupinskim startom.

V soboto je bilo na Pokljuki veliko dogajanja, saj je potekal tudi biatlonski dan, na katerem so podelili nagrade za najboljše tekmovalce in klube v pretekli sezoni 2019-2020 v skupnem seštevku Pokala Alpina v biatlonu. Najuspešnejši klub pretekle sezone je TSK Triglav Kranj, pred SK Ihan in SK Brdo, najbolje uvrščeni po posameznih kategorijah pa so navedeni tukaj. Predstavniki klubov so dobili zaslužena priznanja in priložnostna praktične nagrade.

Biatlonski dan so izkoristili tudi za podpis novih sponzorskih pogodb, s katerimi bodo reprezentancam omogočeni še boljši pogoji za delo. Najprej sta pogodbo podpisala novi direktor Smučarske zveze Slovenije Uroš Zupan in direktor podjetja Rodeo team g. Damijan Ambrožič, ki je zastopnik za oblačila HALTI, v katerih bodo v naslednjih dveh sezonah nastopali slovenski biatlonci. Vsekakor gre za zalo kvalitetno opremo, kar je osnovni pogoj za uspešne nastope in jo bodo s pridom uporabljali. Prav tako je Rodeo team podaljšal pogodbo s katero bodo biatlonci še naprej uporabljali očala Cebe.

Naslednja pogodba je bila podpisana z Avto hišo Kranj z blagovno znamko Citroën, katerega direktor je g. Luka Garin. Biatlonci se bodo v naslednjih dveh sezonah torej vozili z vozili Citroën, s čimer je zagotovljena osnovna potreba po mobilnosti in hkrati varnosti.

Vodstvo panoge biatlon je pomagalo zagotoviti tudi osebne sponzorje za mlade biatlonke in biatlonce. Tako bo podjetje Elmont Bled d.d, podpiralo Niko Vindišar, Flora d.o.o. Nino Zadravec in Leo Einfalt, Sem Invest d.o.o. Polono Klemenčič, OO svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 pa Lovra Planka.

Vsem sponzorjem in opremljevalcem najlepša hvala za sodelovanje in podporo slovenskemu biatlonu.

Tekmovalce čaka nekaj dni počitka, potem pa se bodo odpravili na prvi snežni trening na ledenik Dachstein v Avstriji, Jakov Fak pa se bo v nedeljo udeležil prestižnega mestnega spektakla v biatlonu v nemškem Wiesbadnu.

Rezultati DP >>>
Fotogalerija >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov