DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Jaka, Hvala in srečno!

20.08.2020

Dvakratni mladinski svetovni prvak iz leta 2013 in zmagovalec tekme svetovnega pokala v nemškem Klingenthalu istega leta, Jaka Hvala, se je odločil, da zaključi svojo skakalno kariero.

Jaka Hvala © SloSki

Leta 1993 rojeni Jaka Hvala s Ponikev je največji uspeh dosegel leta 2013, ko je zmagal na tekmi svetovnega pokala v Klingenthalu, dva tedna prej je v Libercu postal mladinski svetovni prvak tako v posamični kot v ekipni konkurenci, kjer se je zlate snežinke veselil skupaj z Anžetom Semeničem, Ernestom Prišličem in Cenetom Prevcem.

Leta 2014 se je udeležil tudi olimpijskih iger v Sočiju, leto prej je v Predazzu na svetovnem prvenstvu nastopil na vseh štirih tekmah, vedno tudi v finalni seriji. Svoje sanje je izpolnil tudi s poletom preko 200 metrov v Planici. V svetovnem pokalu je zbral 67 nastopov, debitiral je leta 2012 v Zakopanah. "Kar nekaj lepih spominov imam na mojo kariero. Na tej poti sem uspel uresničiti kar nekaj otroških sanj. Vsi ti mejniki, od prvega nastopa v svetovnem pokalu do naslova na mladinskem svetovnem prvenstvu, posamične zmage v Klingenthalu in vseh ekipnih zmag, prvega poleta v Planici, prvega čez 200 metrov. Vse to se bo usidralo v spomin in to bom ohranil v lepem spominu," je ob uradnem koncu kariere, ko mu je praktično darilo predal tudi predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič, povedal 27-letnik, ki zdaj že pogleduje proti novim izzivom, ki, kot pravi sam, jih ni malo.

"Jaka, najlepša hvala za vse! Dobrodošel v reprezentanco kadarkoli, vrata so za takšnega, s toliko znanja in zgodovine vedno odprta," je ob zaključku kariere Hvale dejal Ljubo Jasnič © SloSki

Hvala Jaka za vse in srečno na novi poti!

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov