DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke zadovoljne po Frenštatu, v Wislo dva debitanta

18.08.2020

Danes so v Kranju svoje misli po uspešni edini tekmi v tem poletju strnile smučarke skakalke na čelu z Niko Križnar ter smučarji skakalci, ki jih konec tedna čakata v Wisli edini tekmi poletne velike nagrade v tej sezoni.

Skakalni floti © SloSki

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Čestitke dekletom, Niki za zmago, Emi za tretje mesto v Frenštatu. Jaku Hvali pa hvala za vse lepe trenutke, ko smo bili lahko z njim na skakalnicah. Žal nam je, da se je odločil, kot se je. Glede na to, da na Primorskem, v Ajdovščini raste nov center, upam, da ga bo obiskal in da bo prišel še kakšen reprezentant njegovega kova. Jaka, najlepša hvala za vse! Dobrodošel v reprezentanco kadarkoli, vrata so za takšnega, s toliko znanja in zgodovine vedno odprta.

Sami spremljate, da se stvari iz dneva v dan spreminjajo. V imenu vodstva si želim, da bi normalno začeli zimsko sezono, da bi prišli do svetovnega prvenstva v Planici. Vse, kar počnemo, počnemo zato, da bi bili pripravljeni vsaj tako dobro ali pa še bolje, kot smo bili marca, ko je vse odpadlo. Pohvaliti moram Gorazda Pogorelčnika, ki v pisarni izvaja celoten program, kot smo si ga zamislili. Tudi finančno smo začeli pokrivati stvari za katere smo mislili, da jih bomo do konca decembra, a jih bomo poravnali očitno že prej. Nekaj denarja smo klubom in ostalim že nakazali, tako da stvari tečejo po programu. Tu gre zahvala celotnemo trenerskemu kadru tako pri puncah kot pri fantih, da gredo stvari, kot morajo iti.

Upajmo, da bo tekma v Wisli prinesla vsaj približno tako dobre rezultate, kot so bili minuli konec tedna v Frenštatu. Potem imamo dobro izhodišče za naprej. Želimo si, da bi virus počasi nehal iti proti višavam, da bi se stvar ustalila. V Moravskih toplicah je trening, kot so povedali trenerji, uspel. Želim si, da bi stvari po strokovni plati tekle naprej kot so, videli bomo, kako bo po organizacijski plati.

Gorazd Pogorelčnik, vodja panoge

Velika čestitka dekletom za pretekli vikend v Frenštatu. Nika je zmagala z veliko prednostjo 30 točk, kar pomeni, da kljub nepopolni konkurenci ta rezultat veliko pomeni, obeta za zimo. Čestitke Emi za stopničke in tudi vsem ostalim dekletom za uvrstitev med deset. Vesel sem, da se po poškodbi vrača Urša, da je že na skakalnici.

Ta konec tedna se fantje odpravljajo v Wislo s polno kvoto sedmih tekmovalcev. Nekaj besed bi namenil še tekmam, ki se bodo odvijale pozimi. S predstavniki Mednarodne smučarske zveze (FIS) smo imeli dva sestanka. Razložili so nam, da obstaja več možnosti. Glede na situacijo, ko ne vemo kaj se bo dogajalo čez dva ali tri mesece, je še vedno več vprašanj kot odogovorov. Dejstvo je, da se na FIS na to izredno dobro pripravljajo. Tekme svetovnega pokala zagotovo bodo, vprašanje pa je, po kakšnem formatu. A format pomeni klasične tekme z vsemi gledalci, B format pomeni klasične tekme brez gledalcev in C format, ki je nakako regijski format. Zaprli bi se v mehurček in bi potem na bližnjih objektih izvajali ta tekmovanja. S strani FIS so bili določeni trije ljudje, ki bodo stalno spremljali situacijo na prizoriščih tekem svetovnega pokala. 30 dni pred tekmo se bo sprejela odločitev ali je vse OK ali ni. Dejstvo je, da, če bo prišlo do C formata, bodo prednost dobili tradicionalni organizatorji. Kaj več v tem trenutku ni znanega, naslednji sestanki so konec septembra oz. v začetku oktobra, takrat bodo ti formati natančneje določeni.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener A reprezentance v smučarskih skokih

Kriterij izbora ekipe za Wislo je bil štirje najbolje pripravljeni tekmovalci iz A ekipe, to so Lanišek, Zajc, Peter Prevc in Jelar, potem smo pogledali kaj se dogaja v B in mladinski reprezentanci. Iz B smo izbrali Roka Justina in Lovra Kosa in iz mladinske Jana Bombeka.

Pričakovanja v Wisli niso samo rezultatske narave, pomemben bo nivo športne forme v tem trenutku. Druga stvar bo glede opreme, saj je nekaj spremem v tekmovalnih pravilih. Gledali bomo, da imamo pravilno prilagojeno tekmovalno opremo in tretja stvar, da se prilagodimo, navadimo novega režima, protokola na samem prizorišču.

Anže Lanišek

Počutim se dobro. Pripravljenost na treningih še ne pove vsega, tekma je tista, ki bo pokazala, kje smo in kje nismo. Se pa že zelo veselim Wisle, da se dokončno dorečejo vsa pravila glede zagozd, čevljev, karbonov okrog čevlja, dresov in podobno. Da bomo potem lahko šli mirno v zimo, da bomo točno vedeli kaj moramo delati.

Timi Zajc

Nekako sem kar zadovoljen, a forma še ni res vrhunska, da bi lahko le užival in čakal na naslednji trening. Letos sem se malo drugače lotil priprav, veliko več testiram opremo, iščem res tisto pravo, da pozimi ne bo potrebno toliko testirati. Tudi zato verjetno ni še vse čisto super.

Žiga Jelar

Morda forma še ni na najvišjem nivoju, a pripravljenost je dobra. Občutke s konca zime sem prenesel v poletje in to je tisto, kar sem si najbolj želel. Malenkosti moramo še popraviti, rezerve so še v opremi, kjer je kar nekaj negotovosti zaradi novih pravil. Verjamem, da ko se še to vse reši, bomo zelo močni kot ekipa tudi pozimi.

Peter Prevc

Pred nami sta dve tekmi na enem prizorišču. Malce že čakam, da se prekine treniranje, da pride pritisk tekme in da vidiš, kje si. Občutki se kar menjajo iz tedna v teden, enkrat je bolje, enkrat slabše. Potrebno se je loviti, a nikoli ne veš, kaj bo na tekmi, kako boš reagiral, ko boš na zaletni rampi. Odvisno je tudi od tega, kako so pripravljeni drugi in tako tudi drugi lahko diktirajo potek tekme.

Rok Justin

Vesel sem, da se mi je uspelo uvrstiti v ekipo za Wislo. Nenazadnje se trenira za to, da se, v reprezentanci kot je naša, pride v ekipo za na tekmo. Dobro bo, da se to obdobje brez tekem končno prekine in da se znova preizkusimo v mednarodni konkurenci. Želim si, da v Wisli prikažem dobre skoke, kaj bo to pomenilo rezultatsko, pa bomo videli, ko se številke seštejejo.

Lovro Kos

Sem kar zadovoljen z vpoklicom v ekipo. Ne bi rekel, da kažem vrhunske skoke, čas je še za napredek, za zimo se bomo lahko še dobro pripravili. Menim, da je Anže Lanišek v naši ekipi na nivoju najboljših v svetovnem merilu in z njim se lahko primerjamo vsi.

Jan Bombek

Cilj je, da naredim lepe skoke, rezultatskih ciljev nimam. Skakalnice v Wisli prav dobro ne poznam, enkrat sem tam tekmoval na celinskem pokalu, kjer se je na tekmi izšlo kar dobro.

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Žal je bila v Frenštatu edina tekma v tej sezoni. Konkurenca je bila zaradi situacije zelo okrnjena, še malce bolj kot lani. Mi smo se šli preizkusit na to tekmovanje, to je naše delo, da se preizkušamo na najvišjem nivoju in to poletna velika nagrada je. Mnoge reprezentance se tekmovanja niso mogle udeležiti, mnoge so taktizirale.

Ocenjujem, da je trenutna forma na zelo visoki ravni. Preizkusili smo se lahko v treh serijah treninga in treh tekmovalnih serijah. Vsaka punca v ekipi je pokazala vsaj en skok, da se je uvrstila med prve tri in to je za nas dovolj, da lahko ocenimo visok nivo skakanja. Ni pa to še stabilna forma.

V tem trenutku bi pohvalil Niko za ponovitev lanske zmage, kar je za njo druga zmaga v poletni veliki nagradi. Zmagala je z visoko prednostjo, konkurentk niti v eni seriji ni pustila blizu. Upam, da bomo v pripravljalnem obdobju pridobili vse potrebne stvari, da se lahko v miru pripravljamo na zimo.

Nika Križnar

Nisem pričakovala, da bom še enkrat stopila na stopničke, tako kot sem lani. Tudi tokrat je bilo sicer malo manj konkurence, še vseeno pa sem se lahko primerjala s tisto, ki je bila lani odlična, to je Avstrijka Marita Kramer. Celo zimo je bila tam kot jaz in videla sem, da sem boljša kot lani. So pa še malenkosti, ki me tepejo in bi jih morala izboljšati. Polet zmage pa je bilo neverjetno držati pokal skupnega seštevka in obleči rumeno majico. Prvič in upam, da ne zadnjič. Do zime pa me čaka še nekaj dela, da vse skupaj še izboljšam.

Ema Klinec

Tekma v Frenštatu je bila dobrodošla predvsem, da smo razbili monotonost treninga. Tekma je najboljši trening, kjer se lahko osredotočiš na neko bistvo in se osredotočiš na svojo nalogo. Jaz sem to naredila, glede na to obdobje, ko so bili skoki na treningih malce slabše. Zdaj je potrebno graditi naprej. Glede razlike do Nike, je povsem realna, saj je Nika v tem obdobju v vrhunski formi in to se je čisto lepo pokazalo tudi na tekmi. Zavedam se, kje so rezerve, z Zoranom veva, kje delati in verjamem, da bom to v naslednjih mesecih tudi izničila.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov