DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Križnarjeva ponovila lansko zmago v Frenštatu, Klinčeva tretja

15.08.2020

Na prvi in edini tekmi smučark skakalk, ki je štela za letošnjo poletno veliko nagrado, je Nika Križnar v Frenštatu ponovila lansko zmago, Ema Klinec je bila tretja.

Nika Križnar je zanesljivo zmagala drugič v karieri © SloSki

Smučarke skakalke so dopoldne v češkem Frenštatu opravile s prvo in hkrati zadnjo tekmo letošnje poletne velike nagrade. V zelo okrnjeni konkurenci vsega 27 skakalk iz osmih držav so naše skakalke pokazale, da so odlično pripravljene. Že po prvi seriji je gladko vodila lanskoletna zmagovalka Nika Križnar s 97.5 metri in 111,6 točkami pred rojakinjo Jernejo Brecl, ki je skočila 95 metrov in je zbrala 102,4 točk, tretja je bila Avstrijka Marita Kramer s 95 metri in 99,4 točkami. 

Špela Rogelj je z 92 metri in 95,4 točkami zasedala 5. mesto, tik za njo sta bili Ema Klinec z 90.5 metri in 95,2 točkami ter Katra Komar z 91 metri in 91,9 točkami.

Finalno serijo je za naše odprla Komarjeva z 82.5 metri, s skupno 170,7 točkami pa je končala na 9. mestu. Klinčeva je skočila 89.5 metrov in je s 189,4 točkami prevzela vodstvo, ki ga je zadržala skoraj do konca serije. Vmes je Rogljeva pristala pri 86 metrih in je s 180,6 točkami končala na 7. mestu, tik za njo je s 83 metri in 178,9 točkami pristala Breclova, ki tako ni zadržala sijajnega drugega mesta po prvi seriji. Klinčevo sta prehiteli le Avstrijka Kramerjeva z 89.5 metri in s 191,2 točkami ter Križnarjeva, ki je več kot suvereno ponovila lanski uspeh iz Frenštata. V finalu je bila znova razred zase, pristala je pri 97 metrih, zbrala pa je kar 221,9 točk ter se tako veselila druge zmage v karieri na najvišjem nivoju tekmovanja.

"Zelo sem vesela, na koncu se je vse izkazalo kot super. Izpolnila sem še eno mojo željo, da še enkrat tu v Frenštatu stopim na najvišjo stopničko. Zelo sem vesela, da je bila vsaj ena tekma, kljub vsemu, kar se dogaja po svetu. S tem moram biti zadovoljna in s tem iti naprej v zimsko sezono, tole pa je odličen začetek nove sezone," je bila v rumeni majici nasmejana zmagovalka Frenštata še drugo leto zapored.

Ema Klinec je po tekmi, kjer je na zmagovalni oder napredovala v finalni seriji, povedala: "Sem res vesela, da je bila ta ena tekma izpeljana. Z užitkom sem pristopila k tekmi. Sicer sem imela nekaj težav, skoki niso ravno na nivoju, a sem se borila. Tretjega mesta sem zelo vesela. Tu je tudi ekipni uspeh v sicer malce okrnjeni konkurenci. Lahko rečem, da sem letos jaz nadomestila Uršo, čestitke pa tudi Čehom, da so izpeljali to tekmo." 

Črto pod koncem tedna v Frenštatu je potegnil glavni trener, Zoran Zupančič: "Edina tekma za poletno veliko nagrado. Žal je tako, vendar mi smo se te tekme udeležili, mnoge reprezentance so se odločile, da to tekmo izpustijo, tako da je bila konkurenca okrnjena, nekatere reprezentance se niti niso mogle udeležiti tekmovanja. Sami smo želeli preveriti svojo trenutno pripravljenost. Lahko jo ocenim kot zelo dobro. Prišli smo branit lansko zmago, kar nam je uspelo. Zelo dobro se je izkazala Nika Križnar, ki je bila v vseh skokih najboljša in konkurentk ni spustila blizu in je tako ubranila lansko zmago. Zelo lep rezultat tudi za Emo Klinec, ki je s tem presenetila, glede na njene trenutne skoke. Res je, da vedno želimo največ, morda smo bil na koncu malce grenkega obraza, ker smo po prvi seriji izgubili kar nekaj, a to je le šola za naprej."

Letošnja poletna velika nagrada oz. edina tekma, ki je danes potekala na Češkem, ni štela za skupni vrstni red.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov