DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Dekleta na pripravah v Planici

02.07.2020


Naša ženska A reprezentanca nadaljuje s pripravami na novo sezono. Dekleta imajo za seboj seveda že več mesecev treningov, zadnje dni pa so pilile skakalno formo v Planici.Zoran Zupančič
Glede na to, da smo letos začeli prej, imamo za sabo že kar nekaj skokov. Priprave so šlo po načrtu, čeprav je bilo na začetku malo bojazni. V načrtu imamo narediti preko 200 skokov, v temu prvem obdobju. Posvetili smo se predvsem težišču v samem zaletnem položaju in pa postavitvi smuči v letni fazi, kar je tudi bistvo, da naredimo stabilne skoke. Ocenim lahko, da je forma na dobrem, a ne odličnem nivoju. Predvsem lahko pohvalim Špelo z novim pristopom, tudi Nika dela lepe skoke, čeprav še niha. Ema ima še nekaj težav, Katra in Jerneja pa sta boljši, kot v lanskem obdobju. Urša je naredila lep napredek v rehabilitaciji, z nami je v začetni fazi specialne vadbe, ponovno se privaja na opremo. Pri Špeli imamo letos plan narediti spremembe na morfološkem področju in na gibljivosti ter predvsem spremembe s pomočjo nutricionistov. Razlike so vidne tudi pri pristopu, saj dela stvari sproščeno in z veseljem. Na splošno smo letos startali z bolj težkimi treningi, lani je bilo bolj sproščeno. Na koledarju so pomembne tekme, tako da moramo dvigniti telesno pripravljenost. Nekaj sprememb je glede opreme, gre bolj za tehnične popravke, kar pa tekmovalke niso zelo občutile. 

Ema Klinec
Že zjutraj so me presenetili, dobila sem kos torte s svečko, zapeli so mi. Težko bi si želela lepšega rojstnega dneva, pa še tukaj v Planici je zelo lepo. Imeli smo dobre priprave, veter nam ni nagajal.
V skokih je težko, ko imaš nekaj zakoreninjeno, kaj spremeniti. Velikokrat se zgodi, da ko poskušaš nekaj spremeniti, da bi prestavil zadevo višje, se vse popolnoma sesuje. Takrat je pomembno, da ohraniš motivacijo in da zaupaš v delo trenerja, v to kaj ti govori, da mu verjameš, da bo potem bolje. Lahko pa se tudi začneš vrteti v krogu. Pri skokih ostajam perfekcionistka, pri športi so detajli tisti, ki ločijo med vrhom in povprečjem.

Špela Rogelj
Ko sem prišla domov iz Norveške nisem prekinila treninge, ampak sem nadaljevala z njimi. Odločila sem se, da sta ti dve sezoni moji zadnji, dajem vse od sebe in vse gre v zelo pozitivno smer. V ženskih skokih starosti niso prav visoke, mislim, da so v življenju še druge stvari. A pustimo času čas, veliko se še lahko spremeni. Imam visoke cilje, medaljo na svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah to je že cilj celotne kariere. Nivo skokov je zdaj kar dober, stabilnost je višja kot v minulih sezonah. Upam, da tako zdržim tudi do in med zimo. Nazaj sem dobila sproščenost, ki sem jo imela prej, ne obremenjujem se z rezultati. S tem dobim veliko dodatnih moči in ne obremenjujem se s kakšnimi stvarmi, s katerimi sem se prej.

Nika Križnar
Težave s hrbtom sem imela že predlani, a to je bolj težava v mišici, saj je tako zategnjena, da pride do bolečin. Zato sem danes raje predčasno zaključila, saj me je začelo zategovati. Zdi pa se mi, da ni nič hujšega, da je treba enostavno rešiti to težavo. Pri treningih so vsako leto kakšne spremembe, treba je graditi na temu. Če bi bilo vedno isto, se nebi nikamor premaknili. Trener nam daje dobra navodila, s spremembami pa se dobro soočamo. Čeprav smo morali na začetku biti doma, smo se dobro organizirali, saj nam je trener poslal program. Potem smo se znova dobili in trenirali naprej, zdi se mi, da smo dobro pripravljeni. Seveda so še napake, ki jih moram popraviti, a do začetka sezone je še veliko časa. Na prvi tekmi, ki sem jo komaj čakala, sem se s temi napakami vseeno dobro soočila in pristala na prvem mestu. Imam veliko motivacije in mislim, da bo to lepa sezona.

Urša Bogataj
Že zadnjič sem bila v Mostecu na majhni skakalnici, da prebijem led. To je bila moja prva takšna, in upam da tudi zadnja taka poškodba. Zdaj sem se tu malo spuščala iz ''pukla'', da dobiš neko zaupanje in malo odrineš. Uživala sem, saj sem končno bila na smučeh. Kroj dresov se je spremenil, kar je obvezna stvar, a s tem se zaenkrat še ne ukvarjam, saj moram najprej na skakalnico. To bo prišlo potem. Moram poslušati kakšen nasvet trenerja, sama ne mislim kaj komplicirati. Najprej bo treba delati na skoku, potem pa pride oprema. Približuje se čas, ko bom na vrhu skakalnice, a najprej je treba dobiti potrdilo od kirurga, da je moje koleno dosti dobro. Čim prej pa želim priti na tisti nivo, na katerem sem končala, saj je bil res vrhunski.

Jerneja Brecl
Nekatere punce so malo starejše, a dobro smo se ujele in dobro se razumemo. Nekaj treningov sem sicer izpustila, saj sem se pripravljala na maturo, a mislim, da smo naredili velik napredek na fizični pripravljenosti. Tudi na tehniki smo nekaj spremenili, v počepu sem naredila velik napredek. Zdi se mi, da se skoki počasi sestavljajo, gre na boljše. Lani sem morda začela malo slabše, na Japonskem pa se je malenkost porušilo, potem pa je bilo težko tekmovati. Letos sem rekla, da bom naredila nekaj sprememb in šla mirno na tekme. Zdaj skačem dobro, bomo pa videli, kaj bo pozimi.

Katra Komar
Zdaj se bolj počutim, kot da spadam v ekipo, delo pa poteka isto kot prej, ko sem trenirala še v šoli. Zdaj je vse bolj kontrolirano, več stvari nadzorujemo, več je testiranj, se pravi bolj podrobno je vse skupaj. Veliko pomeni, da si del ekipe, to veliko pomaga tudi pri dobrih skokih. Poskušam se približati ostalim puncam, poskušam izboljšati skoke, s tem, da se zgledujem po ostalih. Moj cilj je, da vsako sezono nadgradim.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov