Na sedežu SZS odprta žalna knjiga za Dr. Janeza Kocijančiča

03.06.2020


Na sedežu Smučarske zveze Slovenije smo danes odprli žalno knjigo za Dr. Janeza Kocijančiča. Vpišete se lahko vsak dan do 11. 6. 2020 (razen v soboto in nedeljo), med 9. in 15. uro. Dr. Janez Kocijančič je bil Podpredsednik Mednarodne smučarske zveze (FIS) in član Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije.Njegovo življenje je zaznamoval prav smučarski šport. Od leta 1974 – 1984 je bil predsednik Smučarske zveze Slovenije in od leta 1984 – 1988 predsednik Smučarske zveze Jugoslavije. Kot dolgoletni član predsedstva Mednarodne smučarske zveze (FIS), mu je bilo v zadnji desetih letih zaupano celo mesto njenega podpredsednika.

Vsi smučarji smo Janeza poznali predvsem kot gospoda, ki je s svojim znanjem, izkušnjami, predanostjo športu in predvsem mirnostjo znal usmeriti smuči v pravo smer. Vedno si je za nas vzel čas. V mednarodnih športnih krogih je užival velik ugled, kar je velikokrat pomagalo, da je Slovenija našla svoje mesto v športnem svetu. Nenazadnje je bil eden izmed pomembnih členov pri pridobitvi organizacije največjega tekmovanja v zgodovini Slovenije – FIS nordijskega svetovnega prvenstva, ki bo leta 2023 v Planici.

Na Smučarsko zvezo Slovenije v teh dneh prihajajo sožalna sporočila iz vsega sveta. Vsem se za izkazano spoštovanje iskreno zahvaljujemo.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov