Dr. Janez Kocijančič (1941 – 2020)

01.06.2020

Zapustil nas je Dr. Janez Kocijančič. Podpredsednik Mednarodne smučarske zveze (FIS) in član Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije.

Njegovo življenje je zaznamoval prav smučarski šport. Od leta 1974 – 1984 je bil predsednik Smučarske zveze Slovenije in od leta 1984 – 1988 predsednik Smučarske zveze Jugoslavije. Kot dolgoletni član predsedstva Mednarodne smučarske zveze (FIS), mu je bilo v zadnji desetih letih zaupano celo mesto njenega podpredsednika.

Vsi smučarji smo Janeza poznali predvsem kot gospoda, ki je s svojim znanjem, izkušnjami, predanostjo športu in predvsem mirnostjo znal usmeriti smuči v pravo smer. Vedno si je za nas vzel čas. V mednarodnih športnih krogih je užival velik ugled, kar je velikorat pomagalo, da je Slovenija našla svoje športno mesto v svetu. Nenazadnje je bil eden izmed pomembnih členov pri pridobitvi organizacije največjega tekmovanja v zgodovini Slovenije – FIS nordijskega svetovnega prvenstva, ki bo leta 2023 v Planici. Ohranili ga bomo v trajnem spominu.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov