DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci na skupinskih treningih še bolj motivirani

14.05.2020


Moška reprezentanca v smučarskih skokih nadaljuje s pripravami na novo sezono. Po odpovedi tekem ob koncu prejšnje tekmovalne sezone fantje niso izgubljali časa, hitro poprijeli za delo in že v začetku meseca aprila začeli z individualnimi treningi.FOTOGALERIJA >>>

Minuli teden so prišli na vrsto skupinski treningi, ki ekipi, v kateri vlada odlično vzdušje, seveda prinesejo še nekaj več. Priprave na stadionu v Kranju si je danes ogledalo tudi precejšnje število predstavnikov medijev.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj
V mesecu aprilu so fantje izvedli samostojno vadbo po programu. Poudarek je bil na vzdržljivosti in pa na vzdržljivosti v moči. Tekmovalci so to vadbo redno izvajali, tako da so v nov ciklus prišli pripravljeni. Trenutno pa smo v fazi treninga eksplozivne moči in hitrosti.

Peter Prevc
Dobro je, da se ponovno dobimo skupaj na treningih, da malo povprašamo drug drugega kako so. Da malo potarnamo en drugemu kaj se dogaja doma in kaj se je dogajalo. Medtem pa marsikaj dobrega naredimo za svojo kariero, za svoje, v narekovajih, poslanstvo. Dnevi so potem uspešni.

Domen Prevc
Bila je velika sprememba, a stara rutina. Veliko časa sem preživel na vikendu v hribih. Veliko časa sem imel zase in delal treninge po programu. Bilo je tudi kar nekaj domačih opravil za katere sem imel čas. Sigurno ni bilo vaj z utežmi in za ravnotežje, te so prišle na vrsto zdaj. Počasi se privajamo na novo normalnost in gremo dalje.

Timi Zajc
Na začetku je bilo kar dobro, da si sam počel tiste stvari, ki jih drugače poleti in pozimi ne moreš. Veliko sem tekel in hodil v hribe. Dobro je bilo, da je bilo toliko premora, da si bil doma in počel tudi kakšne druge stvari. Želim si, da bi preko poletja izboljšal eksplozivnost. Želim narediti tudi veliko testov opreme, tako da bom imel že na prvi tekmi takšno opremo, kot je bom potem imel celo zimo. Ne smem ponoviti napake iz minule zime, ko sem ugotovil, da smuči niso prave.

Tilen Bartol
Koleno je skoraj popolnoma v redu, nekaj vaj imam še prilagojenih, drugače pa je načrt, da se bo dalo na skakalnico. Upam, da sem ''porihtal'' ta kolena. Moram se tudi psihično pripraviti, saj dolgo nisem tekmoval, a do prvih preizkušenj je še veliko časa.

Žiga Jelar
Lepo je, da smo spet skupaj. Nekateri smo se videli šele po dveh mesecih. Lepo je biti v družbi in trenirati. V novo sezono pa gremo seveda s polno paro naprej, pozitivno, seveda pa upam, da se bo izteklo kar najbolje.

Anže Lanišek
Bil je čuden občutek trenirati sam. Zdaj ko smo skupaj je dobro da imaš primerjavo, da te to še bolj drži gor. Med treningom se želiš še bolj potruditi. Tudi doma daš vse od sebe, a to ni to.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov