DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Odbor za skoke in nordijsko kombinacijo o ekipah, poročilih in načrtih

11.05.2020


Na seji odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo so bile predlagane sestave reprezentanc za sezono 2020/2021. Le te morajo biti še potrjene na seji zbora. Odbor je obravnaval tudi poročila za minulo in načrte reprezentanc za novo sezono ter finančno poročilo.Sejo odbora je povzel predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič.

Na odboru smo imeli nekaj pomembnih točk, med katerimi so seveda poročila in načrti reprezentančnih selekcij ter finančno poročilo. Kar se tiče poročil selekcij za sezono 2019/20 so bili sprejeti brez pripomb, načrti za 2020/21 pa tudi. V začetku maja se je začelo trenirati pod vsemi pogoji, ki jih je postavil NIJZ. Kar se tiče dela in priprav na novo sezono, so zadeve začele teči normalno.

Večji problem je bil s finančnim poročilom za sezono 2019/20, saj smo ugotovili, da se je ugodno stanje ob koncu koledarskega leta, ki je pri nas od 1. maja, do 1. maja, močno pokvarilo zaradi situacije s koronavirusom. Predvsem zato, ker so nam odpadale zadnje tekme v mesecu marcu, se pravi norveška turneja in Planica.

Ocenili smo, da bo zaradi epidemije minula sezona končana z minusom okoli 100.000 evrov. Načrt je bil, da sezono končamo pozitivno z od 200.000 do 300.000 evrov. A ker sezona ni bila izpeljana do konca, smo sponzorjem podali poročilo, da nismo izpeljali programa, da vidnost ni bila takšna, kot je bilo treba. Tako smo morali upoštevati manjša vplačila, kar nanese nekje med 70.000 in 80.000 evrov. Zaradi prestavitve tekme v Planici je odpadel dobiček od TV pravic v višini 138.000 evrov in dobiček od vstopnic. Če bodo stvari normalno tekle, pa bomo ob svetovnem prvenstvu in svetovnem pokalu v Planici to leto seveda končali pozitivno.

Največji izpad pri prihodkih predstavlja neplačana tretjina sredstev razpisa Letnega programa športa v Republiki Sloveniji. Problem je, ker se ta sredstva izplačujejo za koledarsko leto, medtem, ko imamo mi sezono od maja do maja. Prvi del, tretjino sredstev, bi morali prejeti do konca aprila, a sprejet je bil interventni ukrep, ki zahteva rebalans proračuna. Ministrstvo pravi, da ne razpolaga s sredstvi, dokler ne bo rebalansa za letošnje leto in potem bodo sproščena sredstva po namenih.

Ker smo zaradi te situacije v težavah, moramo skrbeti za likvidnost, da lahko normalno treniramo in trenirati moramo zaradi svetovnega prvenstva in svetovnega pokala. Tako v moški, kot ženski A reprezentanci tako teče vse po programu, nekaj pa bomo morali zmanjšati na račun ostalih reprezentanc, da zagotovimo likvidnost.

Dogovorili smo se, da v temu momentu tekmovalcem ne izplačamo bonusov, ampak bodo ti izplačani do konca letošnjega leta. S prilivi sponzorskih pogodb v sezoni 2020/21 bodo ti bonusi poplačani, tako da bomo izpolnili vse pogodbene obveznosti, ki jih imamo do tekmovalcev. Z izpeljavo vseh programov v novi sezoni bomo tudi klubom plačali vse kar jim pripada.

Pri nordijski kombinaciji smo presegli predvidene odhodke, a v to smo šli zavestno, saj pripravljamo ekipo za svetovno prvenstvo 2023. Dovolili smo, da je poraba 11 odstotkov večja, kot pa je bila predvidena.

Lahko rečem, da se odhodkovna stran obvladuje, težava pa je seveda s prihodkovno zaradi znanih razlogov. Iščemo nove sponzorje, stari pa ostajajo. Šli smo jim tudi na roko, zaradi različnih situacij, ki jih sponzorji imajo.

Rad bi pohvalil pripravljenost reprezentantov za pomoč v teh časih. Fantje in dekleta so bili pripravljeni pomagati Mercatorju in razvažati naročeno hrano po domovih, pomagali pa so tudi hmeljarjem v sodelovanju s Pivovarno Laško. Obe akciji sta bili zelo odmevni, tako da se zahvaljujem vsem.

Sprejeli smo tudi pravilnik o kvaliteti in kvantiteti tekmovalne opreme, s katerim smo želeli urediti število kosov opreme, ki jih dobi posamezen tekmovalec in tekmovalka glede na status v reprezentanci. To zajema tudi vračanje opreme, ki gre potem nazaj h klubom, k mlajšim kategorijam.

Draga Bahuna, predsednika OK Planica in Primoža Finžgarja, generalnega sekretarja OK Planica, ki sta prenehala s funkcijama, je odbor predlagal za prejetje kipca Bloškega smučarja.  

Sezono smo, vse do prekinitve, ocenili za uspešno. Kadrovskih sprememb ni, vse teče normalno naprej, tako kot je bilo zastavljeno lansko leto, ko smo postavili novo vodstvo, zato da kontinuirano delamo do svetovnega prvenstva 2023.

Strokovne ekipe posameznih reprezentanc bodo na podlagi sprejetih sklepov delali podrobne programe. Zahteva je, da se pri A ekipah dela normalno, a de se gleda na vsak evro. Takoj, ko so odpadle tekme v Skandinaviji smo marca vsem zaposlenim zmanjšali plače za 20 odstotkov ter prekinili plačevanje materialnih stroškov in goriva za avtomobile, v pisarni pa naredili precej ukrepov, da se zapravi čim manj denarja.


Sestave reprezentanc v nordijski kombinaciji

Moška A

Vid Vrhovnik (SSK Ljubno BTC)
Rok Jelen (SSK Velenje)

Moška B

Ožbej Jelen (SSK Velenje)
Gašper Brecl (SSK Mislinja)

Moška mladinska

Uroš Vrbek (SSK Šmartno na Pohorju)
Matic Hladnik (NSK Tržič FMG)

Ženska mladinska

Ema Volavšek (SSK Ilirija)
Silva Verbič (SK Triglav Kranj)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov