Nagovor predsednika Smučarske zveze Slovenije – združenja smučarskih panog

11.04.2020
Spoštovani predsedniki, spoštovani člani, športniki, trenerji, delavci, prostovoljci in vsi podporniki ter ljubitelji športa na snegu, dragi vsi člani naše smučarske družine.

Želel bi vas samo na kratko nagovoriti v teh časih, ki jih nikakor nismo vajeni, tudi če smo se že kar prilagodili v naši trenutni realnosti. Prvo in najpomembnejše, upam, da ste vsi vi in vaši najbližji dobro. Ker, in to se sedaj res izjemno izkazuje, zdravje je temeljna vrednota.

Da smo ohranili zdravje naših sodelavcev ter zagotovili varnost najširšega kroga naše, smučarske zveze, smo hitro reagirali. Takoj ob začetku krize smo, v sodelovanju z vsemi panogami, že sprejeli takojšne ukrepe, tako na tekmovalnem kot v poslovnem in finančnem oziru. Spoštovali smo vse ukrepe za zaščito javnega zdravja in odpovedali izvedbe vseh tekmovanj, organizacije skupnih treningov, ustavili smo vse ne nujno potrebne tekoče stroške, zmanjšali stroške iz naslova zunanjih storitev, znižali stroške dela, iskali še druge optimizacije,… vse z namenom čim hitrejše stabilizacije razmer in vzpostavitev pogojev za ponovno rast, ko bo kriza mimo.

Čeprav ekipa dela od doma, smo še bolj aktivni kot sicer, saj nam je situacija prinesla tudi precejšnje nove izzive, ki jih dnevno operativno rešujemo, po drugi strani pa smo proaktivno prav mi pristopili k iskanju dolgoročnejših rešitev. Dejstvo namreč je, da lahko v naslednjih mesecih pričakujemo velike spremembe na področju slovenskega in tudi svetovnega športa. Kakšne bodo posledice, v tem trenutku ne ve nihče. Potrebno se bo prilagoditi in iskati nove in boljše poti.

In to mi dejansko že delamo. Ne iščemo samo finančnih prihrankov in optimizacij, temveč aktivno iščemo nove in nove priložnosti malih korakov in večjih rešitev. Aktivno iščemo možnosti, kako ustvariti in zagotoviti pogoje, ki nam bodo po koncu te krize pomagali, da se spet postavimo na lastne noge. Smučarska zveza Slovenije je zagotovo med najbolj aktivnimi zvezami pri pripravi izvedljivih predlogov paketa protikorona ukrepov. Bili smo pobudnik ideje, da OKS - ZŠZ prevzame aktivno vlogo zastopanja interesov vsega športa ob sprejemanju ukrepov po pojavu koronavirusa. Iščemo nove rešitve in jih praktično dnevno naslavljamo na odločevalce. Kaj želimo z vsemi temi prizadevanji? Želimo, da novi sveženj ukrepov ne bo usmerjen samo v preživetje prihodnjih nekaj mesecev, ampak da se vzpostavijo pogoji, ki bodo omogočili športu, da po normalizaciji razmer nadaljuje s svojim poslanstvom.

Naše športnice in športniki nam vsak dan dokazujejo, da je za rezultat potrebno trdo delo, da je potrebno verjeti vase in da se ne smemo predati.  Vi, spoštovani, s svojim delom in pristopom omogočate, da naš šport raste in se razvija. Nikoli se ni vdal, nikoli se nismo predali. Tudi tokrat bo tako. Ne bo lahko, a večkrat smo že dokazali, da skupaj zmoremo. In bomo tudi tokrat. In zato vam, spoštovani,  iskrena hvala. 

Ob koncu mi dovolite, da vam zaželim vesele Velikonočne praznike. Ostanite zdravi.

Lep pozdrav,

Enzo Smrekar, predsednik

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov