Janez Mlinar (1941 – 2020)

03.04.2020
Janez Mlinar se je rodil 14. 8. 1941 v Ratečah, kjer se je že v mladih letih zaljubil v zimske športe, ki so mu ostali blizu vse do pozne starosti, ko zaradi težke bolezni v zadnjih letih ni bil več viden, kako se s tekaškimi smučmi na rami s kolesom pelje proti njemu ljubi Planici na vsakodnevno rekreacijo.

Janez Mlinar je za bivšo Jugoslavijo nastopil na Zimskih olimpijskih igrah 1968 v Grenoblu, kjer je tekmoval v teku na 15, 30 in 50 kilometrov. V teku na 15 km je osvojil 43. mesto, v teku na 30 km je bil 47., teka na 50 km pa ni končal. Kor reprezentant se je udeleževal tudi drugih mednarodnih tekmovanj, kot član domačega društva pa je osvojil tudi naslov državnega prvaka v nordijski kombinaciji, teku na 15 km in štafeti.

V zrelih letih je ostal povezan s smučarskimi teki in se je udeleževal največjih smučarsko tekaških maratonov po svetu in je trikrat osvojil naziv Worldloppet Master.

Kot domačin pa je bil seveda dolga leta povezan s Planico in organizacijo smučarskih tekmovanj. Posebno je bil znan po tem, in ponosen na to, da se je dolga leta z jugoslovansko in kasneje s slovensko zastavo kot zadnji zastavonoša spuščal po hrbtišču planiške velikanke.

Janez, pogrešali te bomo.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov