Anamarija Lampič tretja šprinterka skrajšane sezone 2019/20

13.03.2020

Koronavirus je dodobra skrajšal tudi urnik svetovnega pokala v teku na smučeh. Celotna kanadsko-ameriška turneja je odpovedana, zadnja odpoved je prišla za šprinta v kanadskem Quebecu, kjer je bila sicer zbrana že vsa konkurenca, ki je odpotovala onstran Atlantika.

Anamaraija Lampič na Alpe Čermisu © GEPA

V tej posadki je bila tudi naša ekipa na čelu z Anamarijo Lampič, za katero je fantastična sezona, ki jo je kronala z dvema zmagama na šprintih v Lenzerheideju in Val di Fiemmeju, osvojila je šprinterski seštevek Tour de Skija, v skupnem seštevku šprinta je končala na 3. mestu. Letos je korak naprej naredila tudi na razdalji, kjer uvrstitve med deseterico niso več presenečenje, v skupnem seštevku pa je po 33 tekmah končala na 12. mestu, kar je več kot še enkrat višje kot lani, tudi točk je zbrala več kot še enkrat več kot v prejšnji sezoni. 

Naša druga najboljša je Katja Višnar, skupno 46., dvakrat je končala med deseterico, ob malce manj smole, bi zagotovo tekla tudi v kakšnem finalu šprinta. Točk sta se letos razveselili še Alenka Čebašek in Vesna Fabjan, obe na šprinterskih preizkušnjah. Več kot prepričljivo je zmagovalka svetovnega pokala postala Norvežanka Therese Johaug, kar je njen tretji tovrsten dosežek.

V moški konkurenci je mejnike za slovenski tek na smučeh znova premikal Miha Šimenc, ki je na brutalnem šprintu v Äreju s sedmim mestom postavil izid kariere, osmi je bil v Val di Fiemmeju, skupno pa je s 105 točkami končal na 53. mestu svetovnega pokala, v šprintu je zasedel 21. mesto, dve mesti višje kot lani. Točke je že na prvi tekmi sezone in potem še v Planici osvojil Janez Lampič. Prvo skupno zmago je osvojil 23-letni Rus Aleksander Bolšunov.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov