Polona Klemenčič za eno sekundo zgrešila zasledovanje

13.03.2020

Slovenska dekleta so s sprintom v Kontiolahtiju zaključila s posameznimi nastopi v letošnji sezoni svetovnega pokala. Usmoljenka dneva je Polona Klemenčič, ki je zgolj za sekundo zgrešila jutrišnji nastop in je bila 61.

Polona Klemenčič je le za sekundo zgrešila še en posamični nastop. Foto: Gepa

Izjemno zahtevne razmere na Finskem so danes krojile razplent ženskega sprinta. Močan veter in sneg sta tekmovalke močno ovirala na strelišču, za dober rezultat pa je bilo potrebno imeti tudi nekaj sreče, saj je veter na trenutke precej popustil. Žal naše danes niso bile deležne te sreče. Prva je v težkih razmerah nastopila Lea Einfalt, ki je danes tekla zelo solidno, a na strelišču se ji rezultat ni izšel. Na prvem postanku je zgrešila dvakrat in nato še trikrat, skupaj pet zgrešenih strelov je bilo dovolj za 75. mesto. Zelo dobro na strelišču je šlo Poloni Klemenčič, ki je bila na strelišču med boljšimi, saj je le peščica tekmovalk zgrešila le en strel. Žal pa Poloni danes ni šlo v teku, na koncu pa ji naklonjena ni bila še ura, saj je 60. mesto, ki še vodi na zasledovalno tekmo zgrešila zgolj za sekundo. Tretja naša tekmovalka Nina Zadravec je solidno oddelala svoj nastop, s tremi zgrešenimi streli pa je zasedla 84. mesto.

Daleč najhitrejša je bila danes Nemka Denise Herrmann, ki je z enim zgrešenim strelom tekmovalke prehitela za 20 sekund. Tudi drugo mesto je odšlo v Nemčijo, Fanziska Preus je prav tako zgrešila en strel. Tretja pa je bila Tiril Eckhoff, ki je morala dvakrat v kazenski krog in je za Herrmannovo zaostala za 32 sekund.


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov