DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci in skakalke predčasno končali sezono v Trondheimu

12.03.2020

Mednarodna smučarska zveza je danes popoldne sprejela sklep, da se zaradi korona virusa predčasno konča letošnja sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za skakalce in skakalce.

Spomin na odličen začetek sezone v Wisli © SloSki

Tako skakalci kot skakalke so zbrani v norveškem Trondheimu, kjer so bile včeraj na sporedu kvalifikacije za današnji posamični tekmi, ki pa ju ne bo. Sprva je prišla novica, da se na Norveškem odpovejo vse športne prireditve danes ob 18. ure naprej, kmalu za tem, pa je Walter Hofer sporočil še svojo zadnjo novico v vlogi direktorja svetovnega pokala: "Obveščamo vas, da je sezona svetovnega pokala končana."

Skupni zmagovalec je tako po 30 posamičnih tekmah s 1659 točkami postal Avstrijec Stefan Kraft, Peter Prevc, zmagovalec predzadnje letošnje tekme v Lillehammerju, je bil najboljši od naših na osmem mestu, zbral je 789 točk. 

Timi Zajc je leto štirikrat stal na zmagovalnem odru in je zbral 544 točk na 14. mestu, tik za njim je z 543 točkami končal Anže Lanišek, ki je dvakrat stopil na zmagovalni oder. Tudi Domen Prevc ima za seboj dobro sezono, s 361 točkami je zasedel 19. mesto, nedvomno pa je največji korak naprej naredil Žiga Jelar, drugi z zadnje tekme v Lillehammerju, skupno pa z 200 točkami 28. skakalec sezone. Cene Prevc je s 112 točkami zasedel 33. mesto, Anže Semenič je bil 37., osvojil je 60 točk, Rok Justin je z 52 točkami končal na 40. mestu, Jurij Tepeš je z 21 točkami končal na 49. mestu, poškodovani Tilen Bartol pa je s 3 točkami končal na 69. mestu.

V pokalu narodov je bila s 5194 najboljša Nemčija, Slovenija je s 4085 točkami osvojila peto mesto. "Današnja tekma je že od dopoldne "visela v zraku". Že dopoldne so opozorili, da ima norveška vlada sestanek in da bodo sporočili, kaj se bo zgodilo z današnjo tekmo. A že nekako vnaprej smo z zagotovostjo slutili, da bo današnja tekma in cela turneja do konca odpovedano. Žal se je to zgodilo, to moramo sprejeti. Na nas je, da zdaj čim prej spakiramo in pridemo srečno in varno domov. Organizator nam ponuja, kot je bilo dogovorjeno pot v Oslo oz. v Dramenn in tam nastanitev od enega do dveh dnevov. Potem pa si sami uredimo nove karte za odhod iz Osla domov," je razložil Gorazd Bertoncelj, ki je takole pokomentiral še prestavitev svetovnega prvenstva v Planici: "Verjamem, da je to boljša možnost, kot da odpade oz. Planica brez gledalcev. Verjamemo, da bo Planica z gledalci bolje izpeljana v naslednji sezoni."

Predčasen konec pomeni predčasen začetek

V konkurenci skakalk je nov veliki kristalni globus osvojila Norvežanka Maren Lundby s 1220 točkami na 17 tekmah, Nika Križnar je bila s 497 točkami sedma, Ema Klinec pa s točko manj skupno osma. Izkušena Špela Rogelj je osvojila 150 točk na 22. mestu, mlada Katra Komar je s 95 točkami končala na 27. mestu, poškodovana Urša Bogataj je s 53 točkami zasedla 31. mesto, Jerneja Brecl je osvojila 19 točk na 39. mestu, Maja Vtič pa dve na končnem 50. mestu. 

Takole je predčasni konec sezone pospremil glavni trener naših skakalk, Zoran Zupančič: "Za nas to ne pomeni veliko, na koncu smo bili kar v dobri formi. Žal je tako, a zdravje in počutje tekmovalk je na prvem mestu. Zdaj moramo zagotoviti, da čim prej pridemo domov. Jutri imamo zagotovljen transport do letališča, od tam naprej se znajdemo sami. Upam, da bodo karte čim prej na voljo. Sam trenutno razmišljam o predčasnem zaključku sezone, jasno. Če smo prej končai, bomo pa tudi prej začeli. Naslednja sezona je bolj pomembna in lahko rečemo, da je v tem tudi nekaj dobrega, torej da bomo s pripravami začeli prej."

Slovenke so v pokalu narodov končale na petem mestu s 1862 točkami, zanesljivo so zmagale Avstrijke s 4457 točkami.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov