Izjemni Cisar do srebra, med deseterico tudi Planko in Vidmar

11.03.2020

Že uvodni dan odprtega evropskega prvenstva za mlade v biatlonu je Slovenija prišla do medalje. V Hochfielznu je Alex Cisar na 15-kilometrski individualni preizkušnji zasedel izvrstno drugo mesto. Uspeh sta s sedmim in devetim mestom dopolnila Lovro Planko in Toni Vidmar.

Alex Cisar je že uvodni dan odprtega evropskega prvenstva v biatlonu osvojil medaljo. Foto: Sloski

Že dolgo se ve, da ima Slovenija v Alexu Cisarju izjemno talentiranega biatlonca, Alex pa vse to potrjuje z odličnimi nastopi in je ob koncu sezone v odlični formi. Izjemno pa Cisarja izkoriščajo tudi ostali mladi biatlonci, ki so lahko veseli, da imajo ob sebi na treningu tako dobrega mladega biatlonca in vse skupaj se kaže z odličnimi rezultati celotne mladinske biatlonske ekipe, ki je nov uspeh doživela danes v Hochfielznu. Cisar je pokazal, da je izjemen strelec in zadel vseh 20 tarč, kar je uspelo vsem trem tekmovalcem na zmagovalnem odru. Hitrejši od našega šampiona je bil zgolj Čeh Vitezslav Horing, ki je Cisarja prehitel za 29 sekund. Tretji Patrick Braunhofer iz Italije pa je za zmagovalcem zaostal že kar 1:14.2. Odličen slovenski uspeh sta dopolnila Lovro Planko in Toni Vidmar. Planko je na strelišču pridelal dve minuti pribitka, obe tarči pa je zgrešil na prvem strelskem postanku. Res velika škoda zanj, saj je na koncu za zmagovalcem zaostal 2:06.3, kar pove, da je bil Planko zelo hiter v smučini. Ravno obratno od Planka pa je nastopil Vimdar, ki je bil malenkost počasnejši v smučini, a si je izvrstno 9. mesto priboril s 100-odstotnim streljanjem. Čestitke za svoj nastop si zaslužijo tudi Jaša Zidar (52.), Tilen gregorka (59.), Jernej Goropečnik (64.) in Blaž Debeljak (92.).

Po tekmi fantov so se na 12.5-kilometrski preizkušnji pomerila še dekleta. Žal so imela dekleta malo manj mirno roko, kot njihovi moški kolegi in so zabeležila malce slabše uvrstitve. Najboljša je bila Nika Vindišar, ki je bila s šestimi minutami pribitka 35. Prav tako 6x je zgrešila Živa Klemenčič, ki je bila 42., Tais Vozelj pa ni šrišla do cilja.


Uradni rezultati, fantje

Uradni rezultati, dekleta

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov