Na zaključku ženskega svetovnega pokala v Areju pet Slovenk

11.03.2020

Švedski Are bo v naslednjih dneh (12. – 14.3.) gostil zadnje tri ženske tekme svetovnega pokala v tej sezoni. V Skandinaviji bo pod vodstvom trenerja Janeza Slivnika nastopilo tudi pet Slovenk. Meta Hrovat, Ana Bucik, Maruša Ferk in Klara Livk bodo štartale na vseh treh preizkušnjah (paralelni slalom, veleslalom in slalom), Tina Robnik, v zadnjih dneh ima nekaj težav z zdravjem, pa se bo tudi zato osredotočila samo na petkovo veleslalomsko preizkušnjo.

Hrovat MetaMeto Hrovat in druščino čakajo še zadnje tri tekme za svetovni pokal v sezoni 2019/2020. (Foto: Gepa)

Are, ki je lani gostil svetovno prvenstvo predlani pa finale svetovnega pokala, bo v letošnji sezoni, po sili razmer, zadnja postaja ženskih tekem svetovnega pokala. Jutri (četrtek, 11.3.) bo na sporedu paralelni slalom, v petek (13.3.) veleslalom in nato za zaključek v soboto (14.3.) še slalom. Finale oziroma druga vožnja prvih dveh tekem bosta potekali pod žarometi. Slovenska ekipa s trenerjem Janezom Slivnikom na čelu je v zadnjih dneh v lepem vremenu in ob ugodnih snežnih razmerah na prizorišču opravila zaključne treninge. Dekleta so pred finalnimi nastopi sproščena in motivirana, le Tina Robnik ima nekaj manjših težav z zdravjem. Zato bo jutrišnjo paralelno tekmo izpustila in se spočila ter osredotočila na petkov veleslalom. Preostale naš smučarke (Meta Hrovat, Ana Bucik, Maruša Ferk in Klara Livk) bodo nastopile na vseh treh tekmah.

˝Zadnje dni je bilo vreme tu čudovito, razmere za trening odlične. V naslednjih dneh naj bi sicer prišlo do poslabšanja, ampak vseeno mislim, da bodo tekme lepe. Pričakovanja? Zadnjič smo tekmovali pred mesecem dni, tako da upam, da so dekleta obdržala tekmovalno formo in bodo to v naslednjih dneh tudi potrdila, ˝ je pred zadnjimi tremi dejanji svetovnega pokala optimističen Slivnik.

V skupnem seštevku paralelnih disciplin in tudi slaloma pred zadnjo tekmo vodi Slovakinja Petra Vlhova, v veleslalomu in pa skupnem seštevku vseh disciplin pa je na vrhu Italijanka Federica Brignone. Boj za male in veliki kristalni globus ter kolajne v skupnem seštevku je še odprt, na tekme se po daljši odsotnosti vrača tudi Američanka Mikaela Shiffrin. Izmed slovenske peterice, ki se nahaja na Švedskem je v vseh seštevkih najboljša Meta Horvat (paralelne tekme in veleslalom 9., slalom 23. in skupno 25). Ana Bucik je v razvrstitvi paralelnih disciplin 17., v veleslalomu 26, slalomu 30. ter  skupno pa 55., Tina Robnik si v paralelni disciplinah deli 17. mesto z Bucikovo, v veleslalomu je 15. ter skupno 45. Maruša Ferk je v paralelnih disciplinah 42. in skupno 50., v obeh tehničnih disciplinah pa letos še ni osvojila točk svetovnega pokala. Enako velja tudi za Klaro Livk, ki bo na finalu lovila svoje prve letošnje točke svetovnega pokala.

Zvočna izjava:
>>> Janez Slivnik

Spored:
četrtek, 12..3. (paralelni slalom): 15:30 – kvalifikacije, 18:25 - finale
petek, 13.3. (veleslalom): 14:00 – prva vožnja, 17:00 – druga vožnja
sobota, 14.3. (slalom): 10:30 – prva vožnja, 13:30 – druga vožnja

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov