Jakov Fak za slovo od Novega Mesta 13

08.03.2020

V Novem Mestu se je z moško tekmo s skupinskim startom zaključil prvi tekmovalni teden po svetovnem prvenstvu. Na štartu med najboljšimi je bil tudi Jakov Fak, ki je zasedel 13. mesto. Ponovno je slavil izjemni Norvežan Johannes Thingnes Boe.

Jakov Fak je na Češkem pokazal dobro pripravljenost. Foto: Gepa

Na Češkem smo bili zaradi izjemno zahtevnih snežnih razmer na progi priča zelo specifični tekmi s skupinskim startom. Če ponavadi tekmovalci v strnjeni skupini tečejo celotni prvi krog, so tokrat Norvežani, predvsem po zaslugi Johannesa Thingnesa Boeja, že v prvem krogu naredili velike razlike med tekmovalci. Jakov Fak je tako v skupini z večino tekmovalcev na prvi strelski postanek prišel že z zaostankom 24 sekund. Fak je delo na strelišču danes ponovno opravil zelo dobro in je tako popravljal zamujeno na progi. Na prvem postanku je zadel vse tarče in v drugi krog odšel iz 14. mesta in zaostankom 14 sekund. Na drugem streljanju je Jakov šel v edini kazenski krog na današnji tekmi, a ker so grešili tudi ostali je bil še vedno na 16. mestu. Z zanesljivim streljanjem do konca je Jakov napredoval vse do 13. mesta, kjer je tudi zaključil tekmo.

V ospredju je dogajanje ves čas krojil Johannes Thingnes Boe, ki je bil danes na progi izjemen. Čeprav je na prvih treh postankih vedno zgrešil en strel, je na zadnji postanek prišel v skupini tekmovalcev, ki so odločali o zmagi. Na zadnjem postanku je Norvežan skupaj s Francozem Emilienon Jacquelinom zadel vseh pet tarč, v zadnjem krogu pa brez težav obračunal s Francozom in slavil novo zmago. Tretji je bil Nemec Arnd Peiffer.


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov