Superveleslalom v Kvitfjellu odpovedan

08.03.2020

Danes bi moral biti v norveškem Kvitfjellu na sporedu zadnji superveleslalom v tej sezoni, a so ga organizatorji zaradi slabega vremena, gosta megla v zgornjem delu proge in dež v spodnjem delu, odpovedali. V olimpijski ciljni areni so danes tako razglasili samo najboljše tri v sezoni 2019/20. Mali kristalni globus je prejel Švicar Mauro Caviezel, srebrno kolajno za drugo mesto v skupni razvrstitvi  Avstrijec Vincent Kriechmayr, bronasto za tretje pa Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Superveleslalomske točke so v tej sezoni osvojili vsi naši člani A reprezentance za hitre discipline. Miha Hrobat je bil v skupnem seštevku 30., Boštjan Kline in Klemen Kosi sta si razdelila 33. mesto, Martin Čater pa je končal na 35. mestu.

KvitfjellMegla in dež sta preprečila izvedbo superveleslaloma v Kvitfjellu. (Foto: Gepa) 

Na olimpijsko progo v Kvitfjellu bi se danes ob 10:30 kot prvi moral pognati Francoz Alexis Pinturault, v luči boja za mali kristalni globus in obe kolajni pa bi bilo zelo napeto vsaj do številke 15, ki si jo je zjutraj nadel Kjetil Jansrud. Žal je bilo že pol ure pred Francozovim štartom jasno, da tekme danes ne bo. ˝Ob 10. uri smo dobili obvestilo o odpovedi zaradi goste megle v zgornjem delu ter dežja v spodnjem delu proge. Odločitev je bila dokaj hitra, najbrž tudi zaradi vse logistike (vnaprej rezervirani leti večjega dela nastopajočih ekip). Moje osebno mnenje je, da bi z nekaj več volje organizator tekmo vendarle lahko izpeljali, ˝ nam je sporočil trener Grega Koštomaj. ˝Z ekipo zdaj odhajamo domov, po nekaj dneh počitka pa se bomo, glede na razmere, odločili za naslednje korake. Če tekme bodo, bomo od 16. do 19 marca tekmovali na zaključku evropskega pokala v avstrijskem Saalbachu (smuk in superveleslalom) in nato konec meseca in v začetku naslednjega še na državnem prvenstvu na Krvavcu (25.3. – 4.4.),˝ napoveduje Koštomaj.

caviezelNajveč SG točk je v sezoni 2019/20 zbral Švicar Mauro Caviezel. (Foto: Gepa)

Mali kristalni globus za skupno zmago je danes prejel 31- letni Švicar Mauro Caviezel (365 točk), ki je bil v tej sezoni dvakrat drugi (Hinterstoder, Saalbach), dvakrat četrti (Kitzbühel, Val Gardena) ter po enkrat tretji (Lake Louise) in peti (Beaver Creek). Zgolj tri točke manj (362) in srebro je osvojil tri leta mlajši Avstrijec Vincent Kriechmayr, zmagovalec SG-jev v Hinterstoderju in Val Gardeni. Z osvojenimi 336 točkami je bron pripadel Norvežanu Aleksandru Aamodtu Kildeju, ki je bil v tej sezoni na superveleslalomskih točkah na polovici tekem (zmaga v Saalbachu ter drugo mesto v Kitzbühlu in Beaver Creeku).

Točke svetovnega pokala so v tej sezoni osvojili tudi vsi člani A reprezentance za hitre discipline. Največ (27, 30. mesto) jih je zbral Miha Hrobat (16. v Kitzbühlu, 19. v Beaver Creeku), sledita mu Boštjan Kline (18.  v Hinterstoderju, 23. Kitzbühlu, 29. Lake Louisu) in Klemen Kosi (20. v Beaver Creeku, 24. v Hinterstoderju, 28. v Val Gardeni in 29. v Saalbachu) sta jih zbrala 23 (razdelila sta si skupno 33. mesto), Martin Čater pa dve manj (21., 35. mesto; 21. v Saalbachu, 25. v Hinterstoderju in 26. v Beaver Creeku).

Hrobat16. mesto Mihe Hrobata v Kitzbühlu je najvišja slovenska superveleslalomska uvrstitev v tej sezoni. (Foto: Gepa) 

V skupnem seštevku svetovnega pokala pred zadnjima tekmama v Kranjski Gori (veleslalom in slalom) vodi Kilde pred Pinturaultom in Henrikom Kristoffersnom, izmed Slovecev je seveda najvišje Žan Kranjec (16. mesto).

Zvočna izjava:
>>> Grega Koštomaj

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov