Lampičeva prvo klasiko na Holmenkollnu končala na sijajnem 8. mestu

07.03.2020

Anamarija Lampič je znova navdušila s tekaško predstavo na razdalji, svoj prvi nastop na slovitem Holmenkollnu na 30 km je končala na 8. mestu, po drami je Therese Johaug ugnala Frida Karlsson.

Anamarija Lampič je sijajno opravila z razdaljo v zibelki teka na smučeh © GEPA

Oblačni Oslo je danes gostil žensko preizkušnjo na 30 km razdalji v klasičnem koraku, ki se jo je prvič udeležila tudi Anamarija Lampič, hkrati tudi edina slovenska predstavnica na štartu na tem slovitem prizorišču ta konec tedna. Lampičeva se je počutila dobro, zato je brez težav tekla v večji zasledovalni skupini Therese Johaug, ki je takoj po štartu začela teči sama, prednost je znašala dobre pol minute, največ dobrih 50 sekund na dveh tretjinah poti. Vmes so se delile tudi bonus sekunde, Lampičeva je osvojila dve na 9,9 km.

Johaugovo sta dobrih pet kilometrov pred ciljem začeli loviti Švedinji Frida Karlsson in Ebba Andersson. Slednji je moči zmanjkalo, Karlssonova pa je ujela Johaugovo v zadnjem kilometru in jo na ciljni ravnini prehitela ter se veselila prve zmage na Holmenkollnu, Norvežanke pa so bile na tej dirki poražene prvič po desetih letih. Tretja je bila z 20 sekundami zaostanka Anderssonova. Več kot zadovoljna je s svojim nastopom na natačno 31 kilometerski preizkušnji tudi Lampičeva, ki je poleg odličnega teka skozi celotno progo prikazala še en odličen finiš in v cilj pritekla na osmem mestu z 48 sekundami zaostanka za Švedinjo.

Brez gledalcev, ob progi pesti stiskali mami in teta

"Danes sem bila res zelo sproščena, res sem uživala v tekmi. Ni mi bilo tako težko, kot sem pričakovala. Tekma je bila res zelo lepa, sploh prvi trije krogi, ko je bil ritem zame dober in to sem držala do konca. Pokurila sem vse atome, kar sem jih imela, osmo mesto je vrhunski rezultat na 30 km," je povedala Lampičeva po tekmi, ki je nato opisala tudi dogodek, ko so Švedinje začele lov na Johaugovo: "Po končanem tretjem krogu so Švedinje in Finke zavile v boks in zamenjale smuči. Z Nemko sva bili takrat skupaj spredaj, a so naju ujele, zdi pa se mi pametno, da sem šla z enakimi smučmi naprej. Če bi šla menjati, bi izgubila stik in ne bi bila tako dobra, kot sem bila."

Danes na Holmenkollnu gledalcev zaradi koronavirusa ni bilo, na nekaterih delih proge pa se je vendarle našel kakšen privrženec, tudi dve osebi, ki sta Anamariji zelo blizu: "Že v Drammnu sem imela navijačici, tu pa mi je podpora pomenila še več, z mano sta bili moja mami in teta. Bilo je super, da sta lahko videli to tekmo v živo. Vseeno je bilo vzdušje super. Danes gremo domov, dva dni dobrega počitka in v torek gremo naprej v Kanado in Ameriko," je zaključila najboljša slovenska tekačica na smučeh tega obdobja.

Jutri bo v Oslu na sporedu še 50 km preizkušnja za moške, naših ne bo na štartu, nato pa se bo karavana preselila onstran Atlantika, najprej v Kanado, nato pa še v ZDA, kjer se bo letošnja sezona tudi zaključila.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov