Tudi drugi uradni smukaški trening v Kvitfjellu Kildeju, izmed slovenske četverice najboljši Čater

06.03.2020

Danes je bil v norveškem Kvitfjelu na sporedu drugi uradni smukaški trening pred jutrišnjo tekmo.Tako kot včeraj je bil najboljši domačin Aleksander Aamodt Kilde, drugi je bil njegov rojak Kjetil Jansrud, tretji pa, prav tako drugič zapored, Francoz Nicolas Raffort. Najhitrejši Slovenec je bil Martin Čater (35.). Klemen Kosi je zasedel 40., Miha Hrobat 45. in Boštjan Kline 59. mesto. Ker ima Slovenija v smuku kvoto treh tekmovalcev bodo jutri štartali Čater, Kosi in Hrobat. Tekma se prične ob 11. uri.

CaterRazmere in proga so bile na drugem uradnem treningu odlične. Podobno bo tudi jutri. Poleg Martina Čatra (na fotografiji) bosta jutri nastopila še Klemen Kosi in Miha Hrobat. Boštjan Kline se bo omenjeni trojki pridružil na nedeljskem superveleslalomu. (Foto: Gepa)

Drugi uradni smukaški trening v Kvitfjelu je potekal v pravih zimskih razmerah. ˝Proga je bila zelo dobro pripravljena, vidljivost odlična, swkratka super razmere. Naši fantje? Boštjan Kline se na progi ni dobro znašel. Preostali fantje pa ˝toplo-hladno˝, na določenih odsekih dobri, na določenih slabi. Ampak, zaostanki niso bili tako visoki, torej so jutri naš realni cilj nove točke svetovnega pokala. Ker ima Slovenija v tem trenutku smukaško kvoto treh tekmovalcev, bodo jutri štartali Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat. Slednji je normalno, brez bolečin v hrbtu, opravil z današnjim treningom. Boštjan Kline jutri torej počiva, v nedeljo pa na superveleslalomu nastopijo vsi štirje, ˝nam je danes popoldan z Norveške javil trener Grega Koštomaj.

Na drugem uradnem treningu na vrhu ni bilo sprememb. Tako kot včeraj sta bila na prvem in tretjem mestu Norvežan Aleskander Aamodt Kilde in Francoz Nicolas Raffort, na položaj ˝prvega izzivalca˝pa se je prebil še en domačin, Kjetil Jansrud (včeraj četrti). Manj kot sekundo je za Kildejem zaostal še četrto uvrščeni Avstrijec Daniel Hemetsberger.

Martin Čater (35.) je bil z zaostankom 2 sekund in 13 stotink za mesto nižje kot včeraj, Klemen Kosi (40., +2.25) je bil tri mesta višje kot včeraj, Miha Hrobat (včeraj ni štartal) je dosegel 45. čas (+ 2.50), Boštjan Kline (+3.77) pa 59 čas med štiriinšestdesetimi smukači na štartu.

Jutrišnji smuk (štart bo ob 11. uri) bo odprl domačin Kjetil Jansrud, nastopilo bo 56 smukačev. Štartne številke Slovencev? 33 Čater, 39 Kosi in 48 Hrobat. ˝Vremenska napoved za jutrišnjo tekmo je ugodna. Razmere bodo podobne kot danes, morda bo le nekaj visoke oblačnosti, ki pa ne bo moteča. Obeta se nam torej lep smuk na odlično pripravljeni progi, ˝napoveduje Koštomaj in hkrati dodaja, da je vremenska napoved za nedeljo slabša, saj naj bi bilo vetrovno in deževno.  

Zvočna izjava:
>>> Grega Koštomaj

Rezultati, uradni trening 2
Štartna lista

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov