Evropski pokal v deskanju na snegu se nadaljuje v Avstriji

05.03.2020

Prejšnji konec tedna so deskarji na snegu ki nastopajo v evropskem pokalu tekmovali v ruski Moskvi (prosti slog) in gruzijskem Gudauriju (alpski slog), ta konec tedna pa se znova selijo v Alpe. Deskarji prostega sloga bodo že jutri (petek, 6.3.) nastopili v avstrijskem Flachauu (skoki prostega sloga), njihovi alpski kolegi pa v soboto in nedeljo (7. in 8.3., obakrat paralelni slalom) v prav tako avstrijskem Tauplitzu. V boju za nove točke evropskega pokala bo tudi deset Slovencev.

kuhar in mekinc
Ožbe Kuhar in Naj Mekinc bosta glavna slovenska aduta v Absolut parku v Flachauu. (Foto: SloSki Snowboard)

V Abolut Parku v Flachauu, kjer naši reprezentanti sicer tudi veliko trenirajo, bo jutri v skokih prostega sloga (big air) nastopila sedmerica. Trener Anej Miglar je na tekmo odpeljal Tanjo Tinkaro Valcl, Bona Kralja Kosa, Jana Vogrina, Lenarta Maligoja, Aneja Herženjaka, Ožbeja Kuharja in Naja Mekinca. Slednji, edini A reprezentant v ekipi, sicer sprva ni nameraval nastopiti. ˝V načrtu sem imel trening. Hotel sem se dobro pripraviti na zadnjo tekmo svetovnega pokala v snežnem parku (slopestyle), ki bi morala biti na sporedu 20. in 21. marca. Žal je bila tekma v sredo zvečer odpovedana.  Park v češkem Špindleruvem Mlynu mi zelo ustreza, veselil sem se tekme, po odpovedi pa sem se odločil za nastop v Avstriji ˝  nam je včeraj povedal Mekinc. Češki organizatorji se za odpoved niso odločili zaradi pomanjkanja snega, pač pa zaradi smernic češke vlade, ki organizacijo športnih in kulturnih dogodkov, na katerih se zbere več kot 5000 ljudi, odsvetuje. FIS zaenkrat še ni našla nadomestne lokacije. Verjetnost, da bo tekma nadomeščena je nizka, dokončna odločitev bo znana v naslednjih dneh. Po tekmi v Flachauu (organizator je Nemška deskarska zveza, saj bi tekma prvotno morala biti v nemškem Götschnu, kjer pa ni dovolj snega) so v koledarju FIS še tri postaje evropskega pokala v disciplinah prostega sloga. Italijanski Livigno naj bi 24. in 25. marca gostil tekmo v snežnem parku, avstrijski Küthai 27. in 28. marca tekmi v snežnem žlebu in skokih prostega sloga švicarski Corvatsch pa med 14. in 19. aprilom tekmi v snežnem parku in skokih prostega sloga.

Goltes
Sara Goltes bo konec tedna nastopila na dveh paralelnih slalomih v Tauplitzu. (Foto: Miha Matavž) 

V Tauplitzu, kjer bosta na sporedu dva paralelna slaloma (sobota 7.3. in nedelja 8.3.) bo Slovenija nastopila v isti postavi kot pretekli vikend v Gruziji. Trener Sebastjan Weber računa na Saro Goltes, Črta Ikovica in Jerneja Glavana. ˝Z Gruzije smo se vrnili v ponedeljek zgodaj zjutraj. Po dnevu počitka smo se znova zbrali na Rogli, kjer smo v zadnjih dneh opravili nov sklop slalomskih treningov, ˝ sporoča Weber, ki bo nato do konca meseca ekipo spremljal še na dveh prizoriščih evropskega pokala. 14. in 15. marca naj bi bila na sporedu dva slaloma v italijanskem Racinesu, 21. in 22. marca pa slalom in veleslalom v švicarskem Davosu.     

Spored, Flachauu
Spored, Tauplitz

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov