Prvi uradni smukaški trening v Kvitfjellu Kildeju, izmed slovenske trojke najhitrejši Čater

05.03.2020

Danes je bil v norveškem Kvitfjelu na sporedu prvi uradni smukaški trening pred sobotnim predzadnjim smukom sezone. Najhitrejši je bil domačin Aleksander Aamodt Kilde, drugi je bil Švicar Cedric Ochsner in tretji Francoz Nicolas Raffort. Najhitrejši Slovenec je bil Martin Čater (34.). Klemen Kosi je zasedel 43. in Boštjan Kline 51. mesto. Miha Hrobat je zaradi nedavnih težav s hrbtom smučal samo na ogrevalni progi. Jutri ob 11. uri bo na sporedu še drugi uradni smukaški trening, tokrat bodo nastopili vsi štirje Slovenci.

CaterMartin Čater na današnjem prvem uradnem smukaškem treningu. (Foto: Gepa)

Ta konec tedna bo olimpijski Kvitfjell gostil predzadnji tekmi za svetovni pokal v smuku in superveleslalomu v tej sezoni. Danes je bil na sporedu prvi izmed dveh uradnih smukaških treningov. Najboljši čas je postavil Norvežan Aleksander Kilde Aamodt, ki se bori za skupno zmago v svetovnem pokalu (v boju za veliki kristalni globus je trenutno na drugem mestu, zaostaja le za junakom Hinterstoderja, Francozom Alexisom Pinturaultom). Manj kot sekundo sta za njim zaostala le drugo uvrščeni Švicar Cedric Ochsner (+ 0.87) in tretje uvrščeni Francoz Nicolas Raffort (+0.94). Martin Čater je z zaostankom 2 sekund in 32 stotink zasedel 34. mesto, še pol sekunde počasnejši Klemen Kosi je osvojil 43. mesto, Boštjan Kline pa 51. mesto (+3.27). Miha Hrobat ni nastopil, smučal je le na ogrevalni progi. Hrbet je ˝preizkus˝ prestal, tako da bo Hrobat na jutrišnjem uradnem treningu nastopil.

˝Za nami je prvi preizkus proge. Organizatorji so s proge očistili sneg, ki je zapadel v zadnjih dveh dneh. Tekmovalna linija je povsem očiščena, ob straneh pa je še nekaj novega snega. Tudi zato je danes vsak manjši odklon iz idealne linije rezultiral v veliki izgubi časa. To se je zgodilo Boštjanu Klinetu, Martin Čater in Klemen Kosi pa sta spoznavanje s progo opravila bolj natančno. Jutri bo na sporedu še en trening, nastopil bo tudi Miha Hrobat. Če bo njegov hrbet prestal še to obremenitev, bo nared za nedeljski superveleslalom, sobotnemu smuku pa se bo po vsej verjetnosti raje odpovedal, ˝ nam je po današnjem večernem sestanku vodij ekip povedal naš trener Grega Koštomaj.  

Zvočna izjava:
>>> Grega Koštomaj

Rezultati, uradni trening 1

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov