Lea Einfalt v težkih razmerah za las ostala brez točk

05.03.2020

Češko Nove Mesto je prvo prizoriče svetovnega pokala po svetovnem prvenstvu v Anterselvi. Na ženskem sprintu so spremenljive vetrovne razmere krojile rezultate na strelišču. Dobro se je na težke razmere prilagodila Lea Einfal, ki je potrdila dobro formo iz Anterselve, a je za las ostala brez novih točk na 52. mestu.

Lei Einfalt je le nekaj sekund zmanjkalo do novih točk. Foto: Anže Kacin

Einfaltova se je na Češkem na progo pognala prva izmed trojice Slovenk na štartu. Nastopila je s štartno številko 28. Čeprav je Lea še dokaj neizkušena biatlonka se je odlično prilagajala na spremenljive razmere na strelišču. Tako na prvem, kot tudi drugem strelskem postanku je zgrešila po en strel, kar je bilo v zahtevnih razmerah dober rezultat na strelišču. Einfaltova je bila tudi hitra na progi, le čas streljanja je pri njej še nekoliko predolg in tam izgublja prepotrebne sekunde, ki ju na koncu ločijo od še boljšega rezultata. Danes sta dva zgrešena strela in soliden tek zadoščala za 52. mesto, od tretjih letošnjih točk pa jo je ločilo 20 sekund. V spreminjajočih razmerah sta več težav imeli preostali dve naši Nika Vindišar in Polona Klemenčič. Obe naši tekmovalki sta že v streljanju leže zgrešili dve tarči, nato pa je bolje nadaljevala mlajša Vindišarjeva, ki je v stoje zgrešila zgolj še enkrat in na koncu zasedla 80. mesto. Nastop stoje se je ponesrečil Klemenčičevi, ki je zgrešila štiri tarče in na koncu v cilju postavila 93. čas med 98 tekmovalkami.

Najbolje se je v težkih razmerah znašla Nemka Denise Herrmann, ki je bila zgolj ena izmed šestih tekmovalk, ki je zadela vse tarče. Vse tarče je zadela tudi drugouvršečna Francozinja Anais Bescond, ki pa je za Nemko zaostala krepkih 27.2 sekunde. Na tretjem mestu je bila z enim zgrešenim strelom in zaostankom 49.7 sekund domača matadorka Marketa Davidova.

"Lea je opravila soliden nastop, tudi tekaško je bila hitra. Razmere so bile danes težke in za Leo, ki ima relativno malo izkušenj je bil nastop soliden, tudi dobro je odreagirala na veter. Ampak žal malo preveč sekund posti v leže, tukaj ima časovno še kar nekaj rezerve, a bomo to prišparali za drugo leto. Za ostali dve pa na žalost danes ni šlo. Razmere so se spreminjale in jima ni uspel dober strelski nastop," je današnje nastope Slovenk ocenila trenerka Andreja Mali, ki je tudi razkrila cilje za štafetno preizkušnjo, ki dekleta čaka v soboto in se bo današnji trojici pridružila še Nina Zadravec: "Tako kot vedno, na vsaki tekmi zbiramo točke, zbiramo izkušnje. Jaz mislim, da bi od dobrih strelskih nastopih lahko ciljali na en lep rezultat. Če smo bile do sedaj letos najboljše 18., si sedaj želimo še kakšno mesto višje".


Uradni rezultati, sprint ženske

Zvočna izjava Andreja Mali (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov