DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

MSP: Rok Jelen za en centimeter zaostal za bronom

04.03.2020

Na mladinskem svetovnem prvenstvu je Rok Jelen na klasični, 10 km preizkušnji zasedel sijajno 4. mesto, potem ko je v ciljnem šprintu za bronom zaostal le za stotinko sekunde.

Rok Jelen je prikazal odlično tekaško predstavo in osvojil sijajno 4. mesto © SloSki

Nemški Oberwiesenthal je letošnje prizorišče mladinskega svetovnega prvenstva. Mladi upi so ss tekmovanji pričeli danes s posamičnima preizkušnjama kombinatork na 5 in kombinatorcev na 10 kilometrov. Med kombinatorkami je prvakinja pričakovano postala domačinka Jenny Nowak, naših dveh ni bilo med najboljšimi, Ema Volavšek je po 14. času teka imela končni 22. rezultat, Silva Verbič pa je z 21. mesta padla na končno 27. mesto.

Precej več veselja je bilo med mladinci. Norvežan Jens Luraas Oftebro je pričakovano pometel s konkurenco, potem ko je že po skokih imel veliko prednost 52 sekund pred konkurenco. Odlična sta bila Rok Jelen in Uroš Verbek, ki sta zasedala 6. in 7. mesto po skoku. Pričakovano je v teku zobe pokazal Jelen, ki je tekel v zasledovalni skupini za drugouvrščenim Avstrijcem Johannesom Lamparterjem, ki je zaostal dobro minuto za zmagovalcem. Jelen je dolgo časa narekoval ritem zasledovalne skupine štirih oz. petih kombinarorcev, na ciljni ravnini pa je z ramo ob rami bil boj do zadnjega centimetra s Francozom Gaelom Blondeaujem, žal pa je fotofiniš pokazal, da je bil Francoz malenkost hitrejši in Jelen je končal na nehvaležnem, a še vedno sijajnem 4. mestu.

Vrbek je padel na končno 31. mesto, Matic Hladnik je v teku izgubil dve mesti in je bil 35., Ožbej Jelen pa je po slabem skoku končal na 40. mestu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov