Kuhar in Mekinc med deseterico v Moskvi

03.03.2020

V soboto je bila v Moskvi na sporedu peta tekma za evropski pokal v skokih prostega sloga (Big Air) v tej sezoni. Na odlično organizirani preizkušnji v ruski prestolnici sta se izmed Slovencev najbolj izkazala Ožbe Kuhar, ki je osvojil 5. mesto ter Naj Mekinc, ki je tekmo končal dve mesti nižje (7. mesto). Tretji uvrščeni Slovenec, Anej Herženjak, je zasedel 28. mesto. Naslednja ˝Big Air˝tekma evropskega pokala bo že ta petek (6.3.) na sporedu na skakalnici v Absolut Parku v avstrijskem Flachauu.

kuharŠe ne 16-letni Vrhničan Ožbe Kuhar se je v Moskvi izkazal s petim mestom. (Foto: Sloski Snowboard) 

 ˝Konkurenca na tekmi je bila močna, saj je nastopilo kar nekaj deskarjev in deskark, ki sicer redno nastopajo tudi na tekmah svetovnega pokala. V odličnem vzdušju sta se zelo dobro znašla tudi naša dva najboljša deskarja, Ožbe Kuhar (5.mesto) in Naj Mekinc (7. mesto). Z nekaj več sreče bi oba lahko pristala celo na zmagovalnih stopničkah, ˝nam je po včerajšnjem prihodu iz Moskve sporočil trener Anej Miglar, ki je še posebej navdušen nad Kuharjem. ˝Ožbe še ni dopolnil šestnajst let, pravzaprav je bil na tekmi (uvrščenih je bilo 40 deskarjev, op.p.) drugi najmlajši. Le eden izmed ruskih tekmovalcev, ki je na domači tekmi dobil priložnost, je še mlajši. Torej vse pohvale Ožbeju, ki je imel v dosedanjem delu sezone veliko smole in seveda tudi našemu najbolj izkušenemu deskarju prostega sloga, dve leti starejšemu Naju!˝ je zadovoljen Miglar. Omeniti velja, da je za Kuharjem med drugim zaostal tudi izkušeni Belgijec 28 – letni Seppe Smits (6. mesto), ki je v svoji bogati karieri že štirikrat zmagal na tekmah svetovnega pokala, bil dvakrat svetovni prvak, s svetovnih prvenstev pa je že prinesel tudi dve srebrni in eno bronasto kolajno. Zmagal je domačin Mihail Matvejev pred Švicarjem Moritzom Bollom in Fraancozom Sebastianom Koninjnebergom. Še tretji uvrščeni Slovenec, 16 – letni Anej Herženjak, je osvojil 28. mesto. Med dekleti je bila najboljša Švicarka Lia-Maria Bösch, druga je bila Finka Ella Suitiala, tretja pa Rusinja Ekaterina Kosova.  

Mekinc
Naj Mekinc je v Moskvi osvojil sedmo mesto in je najvišje uvrščeni Slovenec v skupnem seštevku evropskega pokala. (Foto: Alexey Shabanov)   

V skupnem seštevku evropskega pokala v skokih prostega sloga je Mekinc po tekmi v Moskvi osmi, Kuhar dvanajsti in Herženjak dvainštirideseti, med dekleti pa Tanja Tinkara Valcl petindvajseta.

Do konca sezone so na sporedu še tri tekme evropskega pokala v skokih prostega sloga, prvi dve v Avstriji in zadnja v Švici  (Flachau, Kűthai, Corwatsch). Že v petek (6.3.) bo tekmo Nemška deskarska zveza pripravila v Absolut parku v avstrijskem Flachauu (tekma bi sicer morala biti v nemškem Götschnu, kjer pa ni dovolj snega). Dan prej (četrtek, 5.3.) bo na sporedu uradni trening, v petek dopoldan (10:15) kvalifikacije (dva skoka, najboljši šteje) in nato ob 14:15 še finale.

Rezultati, Moskva
Spored, Flachauu

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov