Skakalna in tekaška reprezentanca strnili misli pred zadnjim delom sezone

25.02.2020

V prostorih zlatega sponzorja nordijskih reprezentance Slovenije, Sberbank d. d., so danes misli o ciljih zadnjega meseca v sezoni 2019/20 strnili člani moške skakalne reprezentance in Anamarija Lampič ter Miha Šimenc.

Aleš Zajc, član uprave Sberbank d. d.

Rad bi vas lepo pozdravil v naših prostorih, zelo smo veseli, da vas lahko gostimo. Zadnje čase nas športniki res razveseljujejo z zelo dobrimi rezultati. Zelo sem vesel, da sta zraven tudi tekača na smučeh. Rezultatov se vsi veselimo, ne bi vseh izpostavljal, veliko jih pa vem na pamet. Žiga Jelar je postavil najboljši rezultat v karieri, skakalke so bile odlične na Ljubnem, še naprej verjamem v drugo mesto Anamarije Lampič in seveda čestitke Mihi Šimencu za super sedmo mesto! Zelo sem vesel, ko vas spremljam. Že dolga leta smo zdaj strateški partner SZS in še naprej se bomo trudili, da vas bomo spremljali vsaj v takem obsegu, kot do zdaj.

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Vsem iskrene čestitke za zadnje rezultate. Dobili smo še dve piki na i. Prihajamo v zadnji mesec tekmovanj, ki je najbolj pomemben za celotno vzdušje za naslednjo sezono in prihaja Planica. Tista, ki daje največjo piko na i. Glede na to, kar se širi po Evropi in kar se dogaja, upam, da bomo sezono normalno pripeljali do konca, da ne bo kakšnih drastičnih ukrepov, ki bi preprečili tisto, za kar so fantje in dekleta pravzaprav celo leto težko in dobro trenirali. 

Organizatorjem na Ljubnem bi rad čestital za minuli vikend in našim fantom za izredne rezultate na Kulmu. Škoda, ker se je v nedeljo končalo, kot se je, če ne bi imeli še kakšno mesto višje. Ne glede na to, sezona gre počasi h koncu tako kot smo si jo zamislili. Upam, da jo bomo lahko pripeljali vse do Planice in da bomo tam gledali tisto, kar je za Slovence najbolj pomembno - dolge polete, lepe rezultate in še kakšne stopničke, kar seveda privoščim tudi vsem ostalim na vseh ostalih tekmovanjih. 

Nejc Brodar, glavni trener reprezentance v teku na smučeh

Švedsko-norveška turneja je bila nekaj novega, bila je prvič na sporedu. Vsi smo nekako pričakovali, da bo zgodba zelo podobna Tour de Skiju, ki se odvija okrog novega leta. A morda je bilo veliko težje. Na eno strani za same tekmovalce, na drugi strani pa moram biti nekoliko kritičen do samih organizatorjev, ki so vse izpeljali zelo amatersko. Osebno si tega od skandinavskih držav ne bi mogel zamisliti, pričakovati. Kljub temu, tekmovanja so se odvijala in mi se vračamo domov z najboljšim rezultatom Ane na razdaljah. Prvič se je zgodilo, da je bila tudi zmagovalka dneva, žal na tekmi, kjer to ni štelo nič. Miha je na brutalnem klancu dokazal, da dela dobro, da sledi svojim ciljem in da zdaj manjka le še pika na i s prebojem v finale.

Tekmovanje je bilo izredno izčrpljujoče, dolge razdalje nam niso pisane na kožo. Tudi šprint v Äreju Ani po sami konfiguraciji ni bil pisan na kožo. Glede na to, da so bili tekmovalci izredno utrujeni in da nas v zadnji periodi čaka najpomembnejše s štirimi šprinti, tudi z mini kanadsko-ameriško turnejo šprintov, kjer se bo res podeljevalo še izredno veliko točk, smo se skupaj odločili, da nedeljsko tekmo izpustimo in se že osredotočamo k regeneraciji. Ta teden jo bomo skušali maksimalno izkoristiti in ekipa v ponedeljek znova potuje nazaj v Skandinavijo, kjer nas čaka prvi šprint in potem potujemo naprej čez Atlantik.

Trenutno so v ekipi za naslednje tekme Anamarija Lampič, Katja Višnar in povratnica Vesna Fabjan. Šprint letos v Drammnnu ne bo v centru, saj so ga prestavili na planoto, konfiguracija pa je zelo lahka, tako da so tudi spremenili slog v drsalnega. Od fantov sta zraven Miha Šimenc in Janez Lampič.

Anamarija Lampič

Turneja je bilo veliko težja kot novoletna in kar težko sem že čakala, da lahko pojem nekaj krofov (smeh). Sem zadovoljna z začetkom turneje, a očitno je moje telo že utrujeno od celotne sezone. Začele so se težave, organizacija ni bila na nivoju. V prvih dneh smo spali nad nočnim klubom in celo noč poslušali glasno glasbo itn. Borila sem se, kot sem se lahko. Na žalost sem se odločila, da predčasno zaključim, saj se tudi sama nisem počutila najbolje. Škoda bi bilo trošiti dodatno energijo, do konca so še štirje šprinti. Potrebno se je regenerirati in pripraviti na konec sezone.

Miha Šimenc

Šprint je bil res neverjeten. Ko smo en dan prej gledali progo, ne bi rekel, da je bil zame. Ko smo štartali, sem videl, da mi gre in da ostali odpadajo in začel sem malo bolj verjeti vase in rezultat je prišel. Vesel sem. Tudi voljo sem dobil nazaj, takrat smo bili res že kar utrujeni. Naslednja tekma in 34 kilometrov je bilo z vetrom in vsemi dodatnimi vplivi prehudih. Tudi meni je moč pošla za zadnji šprint. S turneje imam mešane občutke, šprint je bil dober, ostalo pa ne tako. Srednje zadovoljen sem.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance

Na priporočila smo se odločili, da skandinavsko turnejo začnemo v Lahtiju in nadaljujemo v Raw Air turnejo, brez da vmes pridemo domov. Tiste vmesne dni bomo predvidoma odšli v Lillehammer, kjer bomo opravili trening ali dva na  skakalnici. 

Ocenjujem, da so fantje v dobri formi, v dobri kondiciji in že v Lahtiju računamo na dobre rezultate tako na posamični kot ekipni tekmi. Raw Air je za nekatere tekmovalce velika želja. Predvsem lani, ko sem bil tudi sam zraven, je bila organizacija, za spremembo od tekaške turneje, odlična. Lani smo bili odlični v Vikersundu in tega si letos želimo od celotne turneje.

Timi Zajc

Dobro, da sem izpustil Romunijo, malo sem bil doma in grem poln pričakovanj na naslednje tekme. Malce sem se odpočil, na Norveškem pa računamo na dobre uvrstitve.

Peter Prevc

Če ne zmaguješ, so rezultati vedno lahko boljši. Veselim se skandinavskega zaključka sezone. Odmakneš se, tempo je težak in po navadi, ko je urnik natrpan, mi gre dobro in tudi zdaj se tega veselim.

Domen Prevc

Same skakalnice in vzdušje v Skandinaviji mi je všeč, bolj je mirno in bolj mraz. Morda pa je bilo naključje v preteklosti, da sem bil tam boljši. Zdaj grem mirno in s tako miselnostjo, da mi je tam šlo dobro.

Anže Lanišek

Zadnji treningi so bili uspešni. Dobro je, da nisem šel v Romunijo, prikrajšal sem si dolgo pot, slišal sem, da je bila ponoči tudi malo mučna. Veselim se Lahtija, ki mi je precej pri srcu, Norveško moram še osvojiti. A stvari se letos odvijajo pravilno in mislim, da ni nobenega strahu, da mi karkoli ne bi moglo uspeti.

Cene Prevc

Skakalnica v Lahtiju je malo drugačna od ostalih. Ne, da bi mi ravno ustrezala, a za moje pojme ni nobene slabe skakalnice. Vsaka, če skačeš dobro, je lepa.

Žiga Jelar

Upam, da bom svoje skoke kazal še naprej, kaj to pomeni rezultatsko, pa se bom pustil presenetiti.

Anže Semenič

Z dobrimi občutki grem v Skandinavijo, upam, da bo le malo več sreče.

Sporočilo v zvezi s SP v poletih v Planici v povezavi s koronavirusom

Smučarska zveza Slovenija in OK Planica je v stalnem stiku z vsemi pristojnimi organi v Sloveniji v povezavi s koronavirusom. Prav tako smo že dva dni dan in noč na zvezi z Mednarodno smučarsko zvezo. Najbolj črn scenarij, je da odpovedi svetovnega prvenstva ne bo. V kolikor bi prišlo do kakršnih koli dejavnikov, da bi do tega prišlo, bo svetovno prvenstvo samo prestavljeno. Zdaj pripravljamo še vse možne scenarije. Čakamo, kaj se bo zgodilo, kakšna bodo navodila in priporočila pristojnih organov. 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov