Utrujena Lampičeva na drugem šprintu Ski Toura na 17. mestu

22.02.2020

V norveškem Trondheimu je bila danes na sporedu predzadnja etapa švedsko-norveškega Ski Toura, delile so se točke v šprinterski disciplini.

Anamarija Lampič utrujeno počasi zaključuje z napori na švedsko-norveški turneji © GEPA

Skozi kvalifikacije se je dopoldne v izločilne boje prebila le Anamarija Lampič, žal sta bila Miha Šimenc in Janez Lampič prepočasna za prvo trideseterico. Lampičeva je v četrtfinalu tekla v prvi skupini, v konkurenci Norvežank Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg, Finke Laure Mononen, Švicarke Laurien van der Graaff in glavne konkurentke v boju za rdečo majico, Švedinje Linn Svahn, se žal ni uspela prebiti v polfinale, zasedla je četrto mesto. Do polfinala ji je zmanjkalo 29 stotink sekunde, na koncu pa je zasedla 17. mesto.

"Utrujenost se vleče že od kar smo zapustili Östersund. Enostavno se ne morem regenerirati, nogem imam čisto trde, betonske. Poizkušali smo vse, z masažo, a očitno ima moje telo dovolj. Želi premor in zato sem se tudi odličila, da jutri ne štartam in tako zaključim turnejo. Očitno je bilo preveč zame, vso energijo sem porabila že v Östersundu. Danes sem siguno želela več, a na žalost telo ni v takem stanju, kot bi si želela sama. Imeli smo tudi nekaj težav z oprijemom. Enostavno so tile štirje dnevi od Äreja naprej katastrofa," je utrujeno pripovedovala Lampičeva, a njena izjava ni dokončna, saj bi se v primeru dobrega počutja danes popoldne jutri vendarle lahko pojavila na štartu, medtem ko Šimenc in Lampič jutri zagotovo ne bosta štartala.

Tekmo je sicer dobila Norvežanka Maiken Caspersen Falla pred Jonno Sundling in Nadine Fändrich. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov