Dober nastop Cisarja in Vindišarjeve, zmaga za Norvežana

20.02.2020

V Anterselvi sta priložnost za dokazovanje v nastopu mešanih dvojic dobila mlada Nika Vindišar in Alex Cisar, ki je debitiral na članskem svetovnem prvenstvu. Naslov sta osvojila Norvežana Marte Olsbu Roeiseland in Johannes Thingnes Boe.

Debi Alexa Cisarja je ob progi spremljal tudi Jakov Fak. Foto: Sloski

Mlada slovenska biatlonca sta še enkrat dokazala, da Slovenija ima močno zaledje mladih in prespektivnih tekmovalcev. Z zelo dobrim streljanjem sta bila 19., a od najboljših so ju lučile le malenkosti. Prva je danes svoj nastop začela Vindišarjeva, ki je imela v obeh svojih predajah več težav v streljanju leže, kot stoje. Vindišarjeva je morala dvakrat popravljati v postanku leže, v stoje pa je v svoji prvi menjavi zelo hitro zadela vseh pet tarč. Mladi Alex Cisar je tako svoj debi začel iz 15. mesta in pol minutnim zaostankom. Cisar je bil na strelišču dvakrat nezgrešljiv in je pridobil eno mesto, zaostanek pa se je povečal samo za 7 sekund. Res odličen uvodni del nastopa na svetovnih prvenstvih. Vindišarjeva je nato v svojem drugem nastopu morala na obeh postankih popravljati dvakrat in je izgubila stik z najboljšimi. Cisar je na svoj drugi del današnje naloge odšel iz 19. mesta. Cisar je še enkrat več pokazal, da gre za izjemen biatlonski talent. Tudi v drugo je bil brezhiben na strelišču in slovensko dvojico popeljal do končnega 19. mesta. Slovenska dvojica je bila danes najmlajša dvojica na startu.

Ekipni naslov je šel zopet na Norveško. Marte Olsbu Roeiseland se je tako razveselila še tretjega zlata na prvenstvu, Johannes Thingnes Boe pa drugega. Oba sta namreč že sodelovala uvodni dan prvenstva, ko je norveška mešana štafeta postala svetovni prvak, Roeiselandova pa je bila najhitrejša tudi v sprintu. Na drugem mestu sta bila danes Nemca, tretja pa sta bila Francoza.

"Z današnjim nastopom Nike in Alexa smo zelo zadovoljni. Morda je imela Nika kakšno popravo preveč, a so bile te zelo hitre in učinkovite. Alex je bil brezhiben, se pa pozna, da so tu najboljši biatlonci in biatlonke na svetu, ki so na progi močnejši od naših dveh mladincev. 19 mesto je 19 mesto, a s samim nastopom Alexa in Nike smo zelo zadovoljni," je po tekmi povedala Andreja Mali.


Uradni rezultati

Zvočna izjava Andrea Mali (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov