Lampičeva prvič tekmovala na 34 kilometrski razdalji

20.02.2020

Na švedsko-norveškem Ski Touru je bila danes na sporedu 4. etapa, ki so jo organizatorji zaradi vetra morali spremeniti in tako nismo videli zgodovinskega prečkanja državne meje v eni etapi.

Anamarija Lampič je danes tekla predvsem zato, da bo v soboto lahko na štartu šprinta © GEPA

Organizatorji so sprva predvidili, da bi se karavana danes pomerila na tekmi s skupinskim štartom od Storleina do Meråkerja, na 38 km preizkušnji bi prvič v zgodovini prečkali državno mejo. Vremenska prognoza je že včeraj spremenila program, tako je bila trasa dolga 34 kilometrov, potekala pa je v Meråkerju. Pričakovano je še četrto etapo v ženski konkurenci dobila Therese Johaug, ki se je kmalu odlepila od konkurent. Za 34 kilometrov dolgo pot je potrebovala eno uro, 26 minut in 32 sekund.

Katja Višnar se je po torkovem brutalnem šprintu poslovila od švedsko-norveške turneje, edina preostala Slovenka Anamarija Lampič pa je prvič tekmovala na tako dolgi razdalji. Rezultat za šprinterke tokrat ni bil v ospredju, v cilj je prišla na 33. mestu z zaostankom šestih minut in 34 sekund za Johaugovo. Slednja je na koncu preizkušnje komaj obranila 4 sekunde prednosti pred rojakinjo Ingvild Flugstad Östberg, za četrto trojno norveško zmago je še enkrat poskrbela Heidi Weng, ki je zaostala minuto in 21 sekund.

Bolšunov dal vetra norveški falangi

Moško preizkušnjo je v velikem slogu dobil Rus Aleksander Bolšunov, ki je na domačem terenu povsem deklasiral norveško falango. Bolšunov je v cilj pritekel s časom ene ure 19 minut in 34 sekund, prvi zasledovalec, Norvežan Johannes Hösflot Kläbo je zaostal 51,7 sekund, njegov rojak Emil Iversen pa še desetinko več. 

Miha Šimenc in Janez Lampič sta preizkušnjo končala pri repu uvrščenih.

Karavana se bo preselila v Trondheim, kjer bo v soboto na sporedu šprint v klasičnem koraku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov