Na smučišču v Åreju skozi kvalifikacije šprinta Lampičeva in Šimenc

18.02.2020

Švedsko-norveški Ski Tour se po dveh tekmah na razdalji nadaljuje danes s šprintersko preizkušnjo v ciljni areni smučišča v Åreju.

Anamarija Lampič brani vodstvo v skupnem šprinterskem seštevku © GEPA

Po tekmah v Östersundu se je karavana včeraj preselila v Åre, kjer je danes na sporedu šprint v prosti tehniki. Proga je dolga le 700 metrov, a tekmovalci tečejo navkreber po smučišču, nato je še nekaj vertikale, vse skupaj pa je bolj kot za šprinterje narejeno za tiste, ki so boljši na razdalji. Skozi kvalifikacije v ženski konkurenci se je vodilna v skupnem seštevku, Anamarija Lampič, prebila s 16. časom, za malce presenetljivo zmagovalko, Therese Johaug, je zaostala 10,49 sekund. Johaugova je postavila čas 2:13,30 in je imela 4,53 sekund prednosti pred rojakinjo Heidi Weng, tretja je bila Italijanka Greta Laurent. Žal je izven izločilnih bojev ostala Katja Višnar, ki ima v zadnjih dneh nekaj težav z zdravjem, danes je na zelo nešprinterski trasi imela 57. čas.

V moških kvalifikacijah sta bila naša prav tako polovično uspešna. Miha Šimenc je vpisal 25. čas z zaostankom 8,73 sekunde za Norvežanom Johannesom Hösflotom Kläbom, ki je 700 metrov pretekel v času 1:49,64. Janez Lampič je zaostal 14 sekund in je zasedel 55. mesto.

Izločilni boji se začnejo ob 16.15 uri, Lampičeva bo tekla takoj v prvi četrtfinalni skupini s prvo zasledovalko v skupnem seštevku, Švedinjo Linn Svahn.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov