Lampičeva Ski Tour začela s 16. mestom

15.02.2020

V švedskem Östersundu se je začela nova tekaška turneja v svetovnem pokalu, Ski Tour, ki bo do naslednje nedelje združil pet prizorišč na Švedskem in Norveškem.

Anamarija Lampič je dobro začela premierni Ski Tour © GEPA

Ski Tour se je začel z današnjima preizkušnjama na 10 oz. 15 km razdalji v prostem koraku, tudi s štirimi slovenskimi udeleženci. Anamarija Lampič je naš udarni adut, tudi danes v sončnem Östersundu pa je prišla do novega odličnega rezultata. Po malce počasnejšem začetku okrog 20. mesta, je stopnjevala svoj ritem, bonus točk na 2,6 km sicer ni osvojila, v cilj pa je pritekla na 10. mestu po 44 tekmovalkah. Z zaostankom minute in 42 sekund za vnovič najboljšo Therese Johaug je zasedla končno 16. mesto.

Katja Višnar, ki cilja predvsem na šprinterski preizkušnji na tej turneji, je štartala kot zadnja s številko 69 in v cilj prišla na končnem 66. mestu z zaostankom dobrih treh minut in pol za zmagovalko. Drugo mesto je s 45 sekundami zaostanka zasedla še ena Norvežanka Heidi Weng, za popolno slavje te države je s tretjim mestom poskrbela Ingvild Flugstad Östberg, ki je zaostala 47 sekund. "S tekmo sem zadovoljna, bilo je solidno. Za moj "skate" je to še vedno odličen rezultat. Štartala sem kar suvereno, a sem takoj po 500 metrih videla, da ni bilo v meni tiste energije, takoj sem čutila noge. Ni bilo tistega svežega občutka v nogah. Že takoj po štartu sem trpela do cilja. Sem zborbala in dala sem vse od sebe, tako da moram biti zadovoljna z današnjo tekmo," je povedala Lampičeva.

Tudi moško preizkušnjo na 15 km so zaznamovali Norvežani. Zmagal je Sjur Röthe, 1,7 sekunde je zaostal Simen Hegstad Krüger, tretji je bil Finn Haagen Krogh, med deseterico so končali še trije Vikingi. Bojši od naše dvojice je bil Miha Šimenc na 78. mestu, Janez Lampič je zasedel 87. mesto.

Jutri bo v Östersundu na sporedu zasledovanje v klasičnem koraku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov